Jouko Rytkösen mukaan hinnasta voidaan neuvotella

Kaupunki hylkäsi Kurisjärven koulusta tehdyn tarjouksen

Akaan kaupunki on päättänyt hylätä akaalaisen Arto Arolan ostotarjouksen Kurisjärven koulusta. Arola ilmoitti kesäkuussa, että hän haluaa ostaa Kurisjärven koulun kiinteistöt, rakennukset, irtaimistot, oikeudet ja liittymät Akaan kaupungilta 10 000 eurolla.

Kaupunki hylkäsi kymppitoninn tarjouksen Kurisjärven koulusta mutta on vielä valmis neuvottelemaan hinnasta.

Kaupunki hylkäsi kymppitoninn tarjouksen Kurisjärven koulusta mutta on vielä valmis neuvottelemaan hinnasta.

Kaupunginjohtaja Aki Viitasaari esitti kaupunginhallitukselle, että Arolan tarjous hylätään, koska 10 000 euroa ei vastaa kiinteistöjen arvoa. Kaupunginhallitus oli asiasta yksimielinen ja päätti esityksen mukaisesti tehdä Arolalle 90 000 euron vastatarjouksen, jonka ehtona on, että omistusoikeus siirtyy Arolalle 1.1.2016.

Arto Arola ei aio hyväksyä 90 000 euron vastatarjousta, jonka hän sanoo saaneensa jo vuonna 2012.

– Nyt en ajatellut hetkeen hirveästi reagoida asioihin. Katson mitä kaverini saavat tästä irti. Setvitään nyt.

Arola pitää vastatarjousta korkeana ja vertaa sitä kaupungin muihin viime vuosien kiinteistökauppoihin. Kaupunki myi kesällä 2013 sekä Toijalan vanhan paloaseman että Toijalan vanhan vesilaitoksen akaalaisen Heikki Rissasen Evergold Oy:lle. Paloasemasta kaupunki sai 161 350 euroa. Toijalan Satamassa sijaitsevasta vesilaitoksesta, vesilaitoksenhoitajan talosta ja noin 4 000 neliön tontista Vanajan rannalla Evergold maksoi 140 000 euroa.

– On ne vähän toisenlaisia paikkoja. Kun paloasemalta Hämeentien varresta on kilometri rautatieasemalle ja Kurisjärven koululta kuusi kilometriä, ei ihan ole tontit ja rakennukset samanarvoisia. Paloaseman rakennettu pinta-ala on myös paljon isompi, Arola toteaa.

Muita tarjouksia ei ole tullut

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Jouko Rytkösen mukaan Akaa katsoo Arolan kanssa kortit loppuun ennen kuin Kurisjärven koulusta tehdään muita päätöksiä. Hinnasta voidaan vielä neuvotella.

– Kymppitonni ei meille riitä, ja 90 tuhannesta lähdetään liikkeelle. Katsotaan löytyykö kirkko keskeltä kylää. Korostamme kaupunginhallituksessa sopuratkaisua.

Rytkösen mukaan muutkin ovat olleet Kurisjärven koulusta epämuodollisesti kiinnostuneita, mutta tarjouksia ei ole hänen tietojensa mukaan tullut.

Lahjakirja vastaan lainhuuto

Kalle Arolan lahjakirja Akaan kunnalle vuodelta 1900.

Kalle Arolan lahjakirja Akaan kunnalle vuodelta 1900.

Arto Arola havittelee Kurisjärven koulua siksi, että maat koulua varten on lohkottu Arolan tilasta. Arto Arolan isoisän Kalle Arolan 4.12.1900 allekirjoittamassa lahjakirjassa lukee, että ”lahjoitus on voimassa niin kauan kuin suomen kielinen kansakoulu tällä paikalla sijaitsee”.

Arto Arolan kaupungille lähettämässä kirjeessä kerrotaan, että Akaan kunnalle myönnettiin lainhuuto lahjatilaan 7.1.1906. Arolan mukaan kaupungin edustajat ovat väärässä siinä, että lainhuuto olisi purkanut lahjakirjan kansakouluun liittyvän ehdon.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?