Viialan museon paikaksi on kolme vaihtoehtoa

Viialan Viilan entisestä viilavarastosta voisi kehkeytyä uusi koti Viialan museolle.

Entinen viilavarasto on yksi vaihtoehto Viialan museon paikaksi. Kuva: Mikko Peltoniemi.

Akaan kulttuuripalvelujen tekemän kartoituksen mukaan Viialan museolle varteenotettavia paikkoja ovat Viialan viilatehtaan viilavarasto, entinen nahkatehdas tai Säästötalo eli entisen Säästöhallin talo Torikatu 12:ssa. Kaikki ovat vuokrattavia tiloja. Kaupungilla ei ole Viialassa omia tiloja museon käyttöön.

Lähellä Mäntymäen vanhainkotia, vanhassa navettarakennuksessa sijaitsevalle Viialan museolle etsitään uusia tiloja, koska kaupunki on myymässä kiinteistöä. Museo on luvattu tyhjentää kuukauden kuluessa kaupasta.

Ehdolla olevista tiloista viilatehtaan viilavarasto on tilana isohko. Rakennuksessa on lämmöt ja sähköt, mutta ei vesipistettä eikä wc-tiloja. Miljöönsä puolesta museolle sopivan varaston käyttöönotto vaatii raivaamista. Viilavaraston vuokra olisi 500 euroa kuukaudessa.

Nahkatehtaalta on tarjolla useita erikokoisia vaihtoehtoja. Museon käyttöön tiloja pitäisi tyhjentää ja mahdollisesti saneerata. Noin sadan neliön tilan vuokra olisi 500 euroa kuukaudessa.

Myös omistajaa vaihtanut ja uuden ulkoasun saanut Säästötalo on ehdolla Viialan museon uudeksi paikaksi.

Myös omistajaa vaihtanut ja uuden ulkoasun saanut Säästötalo on ehdolla Viialan museon uudeksi paikaksi.

Säästötalosta museon käyttöön on tarjolla noin 80 neliön alakerran tila. Lisäksi yläkerrassa on varastotilaa. Nykyinen omistaja on suunnitellut samaan yhteyteen kahvilaa. Vuokra olisi 481 euroa kuukaudessa.

Vapaa-aikalautakunta käsittelee Viialan museon tila-asiaa kokouksessaan 29.1. Myös Viiala-seuralta on pyydetty kannanottoa asiaan.

4nahkatehdas2

Nahkatehtaalta löytyy monenlaisia tiloja museon käyttöön.

4nahkatehdas1

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?