Virin Teija Hakala lunasti lipun klassisen voimanoston MM-kisoihin

Teija Hakalan mukaan MM-kisalippu on osoitus siitä, että puhtaalla urheilulla voi pärjätä. Kuva Mikko Peltoniemi.
Teija Hakalan mukaan MM-kisalippu on osoitus siitä, että puhtaalla urheilulla voi pärjätä. Kuva Mikko Peltoniemi.

Nelikymppisissä naisissa kilpaileva Viialan Virin Teija Hakala on mukana kesäkuussa Salossa järjestettävissä klassisen voimanoston MM-kisoissa sarjassa 84 kiloa. Hakalan MM-edustus varmistui lauantaina veteraanien näyttökisassa Ylitorniolla. Hakala on tällä hetkellä tilastossa nelikymppisten naisten Suomen ykkönen. Klassisessa voimanostossa suoritus tapahtuu ilman varusteita.

Hakalan yhteistulos Ylitornion kisoissa oli 367,5 (kyykky 127,5, penkkipunnerrus 82,5 ja maastaveto 157,5 kiloa). Ennätykset paukkuivat joka lajissa.

– Rauta oli kevyttä ja kisa todella helppo, vaikka jännitinkin. Pesin muun muassa jo pitkään kisanneen Joanna Linnan, joka on ollut Suomen huipulla. Jokaiseen nostoon olisi voinut tulla tulosta paljon enemmänkin, mutta koska en ole käynyt niin kauhean monta kisaa, otin varman päälle, jotta saadaan varmasti lippu MM-kisoihin, sunnuntaina aamuviideltä Ylitorniosta Akaaseen kotiutunut Hakala kertoo.

Ylitornion koitos oli Hakalalle ensimmäinen kilpailu nelikymppisten sarjassa.

Virin voimailujaostoa vetävän Hakalan mukaan suomalaisnostajat ovat vielä kaukana maailman kärjestä, mutta akaalainen on onnellinen jo MM-kisalipustaan.

– Teen parhaani ja olen hemmetin ylpeä siitä, että Akaasta edustaja pääsee mukaan kisoihin. Olen innoissani myös siitä syystä, että puhdas urheilu on minulle tosi tärkeää. Tämä on osoitus siitä, että ilman kiellettyjä aineita pystyy pärjäämään, hän korostaa.

Veteraanien SM-kisat käydään elokuussa. Sieltä Hakala odottaa SM-kultaa.