LeKi jäi Hakkarissa Akaa-Volleyn jyrän alle

Akaa-Volleyn torjuntapeli oli tiiviimpi kuin Lempäälän Kisan. Kuvassa Hasse Mattila (1) ja Lauri Kurki (7) torppaavat Teemu Uusitalon hyökkäyksen. Sten Kruuda (6), Sauli Silpo (3), Jukka Lehti (10) ja Jussi Niemi (valkoinen paita) jäävät ihmettelemään akaalaisten ulottuvuutta.Kuva: Harri Mattila.
Akaa-Volleyn torjuntapeli oli tiiviimpi kuin Lempäälän Kisan. Kuvassa Hasse Mattila (1) ja Lauri Kurki (7) torppaavat Teemu Uusitalon hyökkäyksen. Sten Kruuda (6), Sauli Silpo (3), Jukka Lehti (10) ja Jussi Niemi (valkoinen paita) jäävät ihmettelemään akaalaisten ulottuvuutta.Kuva: Harri Mattila.

Miesten 1-sarjan ylempi jatkosarja starttasi käyntiin Akaa-Volleyn osalta sunnuntaina 11.1. paikallisvastustaja Lempäälän Kisaa vastaan Lekin kotisalissa Hakkarissa.

Ennakkoasetelmia akaalaiskatsomossa haettiin illan peliin siitä, että LeKi oli oman kevätkautensa avannut jo alkusarjan voittajaa Loimaan Jankkoa vastaan puhtaalla 3-0-voitolla. Lisäksi Lempäälässä on melkoinen lenttisbuumi ja katsomo täyttyi jo hyvissä ajoin ennen peliä. Ottelua seurasi 250 silmäparia ja rumpuryhmän säestyksellä melkoinen myrsky ja meteli loivat tunnelmaa. Tiedettiin siis, että Lempäälä on iskussa ja todella kova ottelu oli luvassa.

Akaa-Volleyn pelaajat eivät kuitenkaan LeKin parimetrisiä torneja ja ennakkoasetelmia kumarrelleet, vaan ottivat pelistä makean 3–1 (25–21, 12–25, 25–19, 25–23) -voiton ja näin täydet kolme pistettä saatiin kuntarajan oikealle puolelle.

Ensimmäinen erä pelattiin tasaisesti, joskin Akaa-Volley oli hienoisesti niskan päällä alusta alkaen. Molemmat joukkueet pelasivat todella hyvätasoisen ja virheettömän erän. Akaalaisten syöttöpeli oli kuitenkin hieman tehokkaampaa, ja siten saatiin LeKin hyökkäyksistä paras terä pois. Näillä eväillä avauserä siis Akaaseen.

Paljon tapahtui kolmen minuutin erätauolla, koska Akaa-Volleyn hallinnasta ei toisen erän alkupallojen jälkeen ollut jäljellä enää varjoakaan. Pari syöttövirhettä erän alkuun tuntui kipsaavan koko Akaan pelirytmin ja Lempäälän muutaman vuoden takaiset liigajyrät tekivät mitä tahtoivat kentän joka osa-alueella. Erä ennätysnopeasti ja selvästi LeKille ja edessä pitkä erätauko.

Akaa-Volleyn peli kulki

Urheilussa termi ”saatiin oma peli uomiinsa” tarkoittaa yleensä pelkkää hyvää. Niin sunnuntainakin. Pitkän erätauon jälkeen kolmanteen erään tuli ryhdistäytynyt Akaa-Volley. Erätauolla Akaan pääkäskijä Lauri Tihinen oli painottanut, että oma syöttöpeli on saatava kuntoon. Akaan aloitussyötöt olivatkin kolmannen erän riittävän vaikeita ja LeKin raamikkaat miehet olivat vaikeuksissa syöttöjen vastaanotossa. Kun vastaanotto ei toimi täydellisesti, tulee hyökkäyksestä hankalaa.

Akaalaisten torjunta- ja puolustuspelaaminen oli helpon näköistä, kun vastustajan hyökkäyspeli oli ennalta arvattavan selkeää. Siitä oli helpon näköistä pyörittää jatkohyökkäyksiä, joita päätettiin kelpo paikoista tehokkaasti. Oman pelin kulkemista oli mukava katsella.

Ottelu jatkui kuitenkin vuorovedolla, ja neljäs erä alkoi kotijoukkueen selvällä hallinnalla. Akaan miehistö rimpuili väkisin mukana, mutta oli selvästi vähän jäljessä koko erän alun. LeKi johti vielä tilanteissa 18–12 ja 19–14, mutta sitten ote kääntyi. Akaa-Volleysta kunnostautui syöttöviivan takana Hasse Mattila sekä Miika Seppänen. Vaikeat aloitussyötöt tuottivat pari ässää. Lisäksi LeKin pelaajat hermoilivat pari helppoa virhettä ja Akaan miehistö oli tärkeissä ratkaisupalloissa hieman tarkempi. Näin neljäs erä ja siten koko ottelu kääntyi Akaa-Volleyn nimiin.

Jimmy Hernandez palkittiin jälleen kerran Akaa-Volleyn parhaana pelaajana.
Jimmy Hernandez palkittiin jälleen kerran Akaa-Volleyn parhaana pelaajana.

Pelit jatkuvat kotona tuplaviikonlopulla

Akaa-Volleyn pelit jatkuvat tiukalla rytmillä tulevana viikonloppuna. Lauantaina 17.1. kohdataan Susiraja Volley ja sunnuntaina 18.1. Maaningan Mahti. Molemmat ottelut alkavat kello 16. Pelit pelataan Toijalan monitoimihallilla.

Sekä SurVo että Mahti ovat toisen alkulohkon joukkueita, joita Akaa-Volley ei vielä tällä kaudella ole kohdannut. Mielenkiintoista siis nähdä, miten peleissä käy.