Leijona Futsal kaatoi Ilveksen

Pelaajavalmentaja Nenad Veljkovic oli lauantaina mukana hyvässä ja pahassa. Kuva: Jenni Nyström.

Pelaajavalmentaja Nenad Veljkovic oli lauantaina mukana hyvässä ja pahassa. Kuva: Jenni Nyström.

Akaan palloiluylpeys Leijona Futsal aloitti kevätkautensa lauantaina Toijalan monitoimihallilla. Upean taistelun ja taidokkaan esityksen jälkeen tuloksena oli makoisa voitto hallitsevasta Suomen mestarista Tampereen Ilveksestä jatkoajan jälkeen maalein 3–2 (2–2) (0–0).

Monitoimihallin parisensataa katsojaa saivat rahoilleen todellakin vastinetta. Ottelu oli korkeatasoinen, jännittävä ja se sisälsi kaikki viihdyttävän futsalpelin elementit. Kirsikkana kakun päällä joukkue nappasi jo kuudennen peräkkäisen voittonsa liigassa ja antoi liigan ennakkosuosikeille myrskyvaroituksen Akaasta.

Avausjaksolla Ilves oli vielä niukasti niskan päällä, mutta leijonien maalilla Tuomas Kallioinen torjui tutun vakuuttavasti. Mitä pidemmälle maalittomana päättynyt jakso eteni, sitä paremmin isäntäjoukkuekin pääsi peliin mukaan. Loppuminuuteilla kotijohto olikin lähempänä, mutta Stefan Krsticin tolppalaukausta lähemmäksi maalia ei päästy.

Toisella jaksolla alkoi tapahtua. Ensin Nenad Veljkovicin syötöstä Jirka Järvi ohjasi pallon taidokkaasti verkkoon. Ilves jahtasi tasoitusta, mutta totta puhuen vaarallisemmat paikat olivat isäntäjoukkueella. Kuutisen minuuttia ennen loppua Veljkovic nappasi jo toisen keltaisen korttinsa ja lensi suihkun puolelle. Leijona kuitenkin selvisi kahden minuutin alivoiman johtoasemassa, koska ensin alivoimaisena Krstic osui Nenad Rancicin syötöstä. Ilves kuitenkin osui myös vielä ylivoiman aikana, ja päätösminuuteilla tuli väkisin tasoihin lentävällä maalivahdilla pelatessaan.

Jatkoaika tarjosi lisää trilleriä. Ensin Kallioinen torjui Ilveksen rankkarin ja sen jälkeen Leijona Futsal otti käyttöön lentävän maalivahdin. Riski kannatti, kun pelin parhaaksi valittu Järvi löysi syötöllään maalin edestä JukkaPekka Jyrämön, joka pääsi ohjaamaan voittomaalin kovaäänisen kotiyleisön riemuksi. Pelikelloon jäi vielä jäljelle pari minuuttia, jotka kotijoukkue puolusti tarkasti ja nappasi näin äärimmäisen tärkeän voiton yhdestä liigan ennakkosuosikista.

Liiga jatkuu Leijona Futsalin osalta ensi viikon keskiviikkona vieraspelillä valkeakoskelaista Mad Maxia vastaan. Kotikentällä jatketaan ensi viikon lauantaina, kun mestarisuosikiksi nousemassa oleva Sievi Futsal saapuu Monarille mittaamaan akaalaisten päivän kunnon. Tuo ottelu pelataan siis Toijalassa lauantaina 24.1. kello 15.

 

Juha Vedenpää

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?