Balettikoulu Petite Ballerina tanssiaskelin uuteen vuoteen

8–10-vuotiaat ballerinat esittivät Joutsenten muuttomatkan.

8–10-vuotiaat ballerinat esittivät Joutsenten muuttomatkan. Kuvat: Anton Murola.

Balettikoulu Petite Ballerinan syyslukukausi päättyi perinteiseen joulunäytökseen. Syksyn harjoittelun tuloksena näytöksessä nähtiin 20 tanssia.

Opettajien lisäksi tansseja suunnittelivat koulun kasvatit Satu Uimi ja Reetta Toivettula ja kisaryhmässä tanssiva Senni Klemola.

– On hyvä antaa lahjakkaille nuorille tilaisuus suunnitella tansseja ja tehdä näyttämötyötä. Näin heille kehittyy hyvä itsetunto, kyky ottaa vastuu tekemisistään, ja oma luovuus pääsee pulppuamaan. Luottamus selvitä elämän kiemuroista matkalla aikuisuuteen kasvaa, kertoo koulun toiminnanjohtaja Mirjam AirioMurola.

Mia Tiihosen veikeä, baletin edistyneille koreografioima Sadetta odotellessa sekä Satu Uimin ryhmälle suunnittelema, kärkitossuilla esitetty Talvi-iltana olivat tanssiteknisesti taitavasti esitetty. Myös tanssien aiheet olivat nimensä mukaisia ja koskettavia.

Mia Tiihosen eri-ikäisten street/hiphop-ryhmä tanssi erittäin yhtäaikaisin askelin kullanvärisissä tonttulakeissaan.  Alina Sirenin baletin jatkoryhmän tytöt tanssivat keskittyneesti ja yhtäaikaisesti haastavan Pienten joutsenten tanssin. Neljä–viisivuotiaiden Salapoliisitontut osasivat kuunnella vaihtuvia musiikin rytmejä harvinaisen hyvin.

Mirjam Airio-Murolan satubalettiryhmä esitti Tähdenlento-tanssin säteilevällä energialla välkkyvissä paljettihamosissaan. Anastasia Soupioksen showjazz-ryhmien tanssit olivat sekä herkkiä että vauhdikkaita latinomaustein.

Tilaisuuden päätteeksi kiitettiin koulun henkilökuntaa. Erityiskiitoksen sai Petiten toiminnassa auttava Katariina KivistöRahnasto, joka myös juonsi näytöksen.

Uusi kisaryhmä aloittaa

Syyskauden aikana Petiten toiminta on ollut vilkasta.  Viikoittaisten tuntien lisäksi kisaryhmä Mintut sekä edistyneet oppilaat ovat esiintyneet ja kilpailleet aktiivisesti niin Iittalassa, Tampereella, Toijalassa kuin Urjalassakin.

Puolitoista vuotta sitten alkanut, Satu Uimin vetämä kisaryhmätoiminta laajenee, kun uusi kisaryhmä aloittaa. Vuonna 2005 ja 2006 syntyneiden ryhmään ehtii vielä mukaan. Ryhmään osallistuvilta edellytetään sitoutumista useisiin tanssitunteihin viikossa sekä pitkiinkin kilpailu- ja esiintymismatkoihin.

Balettikoulu Petite Ballerinan Nykytanssi edistyneet -ryhmä tanssi Askel askeleelta.

Balettikoulu Petite Ballerinan Nykytanssi edistyneet -ryhmä tanssi Askel askeleelta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?