Joulupuuro loppui kesken lukiolaisilta, syynä inhimillinen virhe?

Akaan lukion opiskelija Oona Eskeli kertoo mielipidekirjoituksessaan Akaan Seudussa joulupuuron loppuneen kesken kouluruokailussa perjantaina 19. joulukuuta. Hänen mukaansa ilman puuroa jäi yli 200 opiskelijaa. Eskeli epäilee, että kouluruoalle varattu budjetti on liian pieni.

Lukion rehtori Tuovi Ronkainen vahvistaa, että puuro loppui kesken. Hän pahoittelee tilannetta ja arvelee, että keittiössä olisi sattunut mitoitusvirhe.

– Puuro oli loppunut, kun menin itse ruokalaan syömään kello yhdentoista jälkeen. Sovin heti keittiöhenkilökunnan kanssa tapaamisen, jossa keskustelemme ruokien mitoituksesta. Palaveri pidetään ensi vuoden alussa, kun lomat loppuvat, Ronkainen selvittää.

Hän ei näe järkevänä sitä, että ruoan määrää opiskelijaa kohden alettaisiin rajoittaa. Jotkin ruoat maistuvat nuorille paremmin kuin toiset, ja yleensä korvaavaa ruokaa saadaan varastoista tilalle, mikäli pääruoka loppuu. Tuovi Ronkaisen mukaan joululomien ajaksi oli todennäköisesti haluttu saada ruokavarastot tyhjiksi, joten korvaavaa ruokaa ei poikkeuksellisesti saatu tilalle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?