Opetusmateriaalien ja muun tavaran puhdistus on Akaassa opettajien tehtävä

Sisäilmaoireet siirtyivät Rasin koululta kirjastoon

 

Sisäilmaongelmasta kärsineen Rasin koulun puurakennuksen siivous aloitettiin opettajienhuoneesta, josta jatkettiin syysloman aikana muihin tiloihin.

Sisäilma- ja mikrobiongelmista kärsineiden koulujen opetusmateriaalien puhdistus evakkoon lähdettäessä on Akaan kaupungissa opettajien vastuulla. Niin myös Rasin koulussa.

Sisäilmaongelmien vuoksi suljetulta Rasin koululta Viialan kirjastoon siirrettyjä tavaroita puhdistetaan joululoman aikana. Syynä on se, että oireet ovat jatkuneet kirjastossakin. Kirjastoon evakuoitiin 8. joulukuuta kaksi Rasin koulun luokkaa.

– Käymme vielä läpi kaikki, mitä on sovittu sivistysjohtajan kanssa. Ne ovat opettajien opetusvälineitä kuten lankakeriä, kankaita ja askartelutarvikkeita, kertoo Akaan ruoka- ja siivouspalvelupäällikkö Eira Koskinen.

– Osa on semmoisia, että en tiedä pystymmekö tekemään niille muuta kuin pistämään pois. Muut pyyhimme tai pesemme pyykkikoneella, jos se on mahdollista.

Koskinen sanoo, että siivoojien tehtävä Rasin koululla ennen muuttoa oli puhdistaa kalusteet kuten pulpetit. Hänen mukaansa ne imuroitiin ja pyyhittiin ohjeiden mukaan. Mitään tavaroita siivoojat eivät puhdistaneet. Näin on toimittu myös muissa Akaan koulujen sisäilmaevakoissa.

– Me hoidimme oman sarkamme. Muu on opetushenkilöstön. En osaa sanoa, miten heitä on ohjeistettu. Ne ovat tienneet sen, mitä me siivoamme siellä, ja asia on ollut siltä osin ok, Eira Koskinen sanoo.

Siivoojat puhdistavat, jos erikseen sovitaan

Eira Koskinen ei ota kantaa siihen, onko oikein, että opetusmateriaalien ja kirjojen homepuhdistus on opettajien ja oppilaiden tehtävä.

– En minä pysty siihen vastaamaan. Onhan siellä avustavaa henkilöstöä, Koskinen viittaa koulunkäyntiavustajiin.

Siivous ei siis kuulu siivoojille?

– Kyllähän me teemme yhteistyötä määrätyllä lailla. Meidän naiset siivoavat samalla, jos täytyy.

Neljä Rasin koulun luokkaa muutti Aseman koululle. Sinne vietyjä tavaroita ja materiaaleja ei olla menossa puhdistamaan.

– Ei siellä ainakaan ole tullut tällaista tarvetta, sanoo Eira Koskinen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?