Rasin uudet tutkimustulokset saadaan tammikuun lopulla

 

Rasin puukoulun sisäilmaongelmien perkaaminen alkoi vuotaneen peltikaton paikkaamisella syyskuun alussa.

Rasin puukoulun sisäilmaongelmien perkaaminen alkoi vuotaneen peltikaton paikkaamisella syyskuun alussa.

Rakennusinsinööritoimisto Jommi Suonketo on tehnyt Rasin puukoululla maanantaina 15. joulukuuta lisätutkimuksia, joiden tuloksia odotetaan saapuviksi tammikuun loppupuolella. Akaan vt. kiinteistöpäällikön Juha Jalosen mukaan materiaalinäytteitä otettiin ainakin alapohjasta, jonka eristeissä on Jommi Suonkedon syyskuisten tutkimusten perusteella hyvin todennäköisesti mikrobivaurioita.

Huonosta sisäilmasta kärsineen ja tähän syksyyn saakka homeisilla kellareilla varustetun Rasin puukoulun toiminta siirrettiin 8. joulukuuta alkaen Viialan kirjastolle ja Aseman koululle. Evakkoon päädyttiin, koska henkilökunnan ja oppilaiden sisäilmaoireet eivät helpottaneet, vaikka kellarit puhdistettiin, siivousta lisättiin ja korjauksia tehtiin. Alapohjaan ei syksyn aikana kajottu eikä sieltä otettu näytteitä.

Kun kaupunki saa 15.12. tehtyjen tutkimusten tulokset ja raportin suositeltavista toimenpiteistä, tehdään päätös siitä, miten ja missä laajuudessa koulua korjataan.

Juha Jalosen mukaan Rasin kivikoulullekin on tilattu lisätutkimuksia, mutta Jommi Suonketo ei tehnyt niitä samalla käynnillä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?