Pääkirjaston muuminäyttely sai jatkoajan

Arvo Ylpön koulun 5B juhli maanantaina Muumi-näyttelynsä avajaisia opettajansa Virva Valtosen (vasemmalla takana) kanssa.

Arvo Ylpön koulun 5B juhli maanantaina Muumi-näyttelynsä avajaisia opettajansa Virva Valtosen (vasemmalla takana) kanssa.

Akaan pääkirjaston muumiaiheisen näyttelyn avajaisjuhlallisuuksiin saatiin maanantaina mieluisa tieto. Arvo Ylpön koulun 5B-luokan maalaamat hahmot saavat olla esillä tammikuun kolmanteen päivään saakka, kun näyttelyn piti päättyä jo 13. joulukuuta.

Muumit saatiin näyttelytilaan koulun ja kirjaston yhteistyönä. Kun opettaja Virva Valtonen kävi lainaamassa kirjoja ja mainitsi Tove Janssonin juhlavuoteen liittyvästä kuvaamataitoprojektista, ehdotti kirjastonhoitaja Merja Eloranta töiden tuomista kirjastoon. Avajaisissa Valtonen pohti Elorannan ehdotuksesta jo mahdollisuutta jonkinlaiseen jatkonäyttelyyn.

– Todennäköisesti nämä lähtevät tammikuussa oppilaiden koteihin kuten kuvaamataidon työt tavallisesti, mutta voisihan se olla mahdollista ripustaa nämä koululle vaikkapa ruokalaan.

Sakari Heinonen ja Muumimamma.

Sakari Heinonen ja Muumimamma.

Näyttelyn lukuisista muumihahmoista eräs Muumimamman kuva on Sakari Heinosen taidonnäyte. Sakarin mukaan edes mamman muikeaa ilmettä ei ollut vaikea tehdä.

Janina Elijoki puolestaan ikuisti Pikku Myyn, joka aloittelee leipomispuuhia vispilää heilutellen. Janinan työssä vaikeinta oli hänen mukaansa kulhon kuvioinnin tekeminen.

Janina Elijoki ja Pikku Myy.

Janina Elijoki ja Pikku Myy.

Kolme komeaa kahvittelevaa Hattivattia syntyivät Karoliina Heikkilän taidoilla. Hän valitsi aiheeksi hiljaiset heilujat, koska kukaan muu oppilas ei ollut vielä maalannut niitä. Työtä oli Karoliinan mielestä kiva tehdä, ja siitä tykkäsivät kovasti myös hänen vanhempansa, jotka vierailivat näyttelyssä jo viime viikolla.

Karoliina Heikkilä ja Hattivatit.

Karoliina Heikkilä ja Hattivatit.

Virva Valtonen opetti tarjoilujen kera vietetyissä avajaisissa myös juhlaetikettiä ja herrasmiestapoja.

– Naiset ensin. Ja herroille myös tiedoksi, että tällaisissa tilaisuuksissa pruukataan seisoskella mehumuki ja pulla kädessä.

Muumiprojektiin Valtonen oli hyvin tyytyväinen.

– Tämä lähti vähän lapasesta, ja moni halusi tehdä toisenkin hahmon. Näitä tehtiin myös yhdessä, ja taide onkin paras ryhmäyttäjä, on se sitten soittamista tai kuvaamataitoa.

Myös Akaan kirjastotoimenjohtaja Timo Tamminen kehui vuolaasti lapsia koko syksyn työstä ja sen tuloksena syntyneestä näyttelystä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?