Myyjäiset aloittivat Kylmäkosken joulunvieton

”Kylmäkoskella on kiva fiilis”

51Kylmiksen joulumyyjäiset 2

Seurakunnan lapsikuoro esitti joululauluja Marja Karhun säestämänä.

Perinteiset koko kylän myyjäiset Kylmäkoskella vetivät taas työväentalon täyteen sunnuntaina. Edustettuina oli monenlaista toimijaa, ja myytävää riitti laidasta laitaan.

Moni tuli paikalle myös tapaamaan tuttuja. Tiina Lavikko viisivuotiaan Renen ja seitsemänvuotiaan Renjan kanssa kertoo, että häntä houkutti erityisesti nähdä, mitä myytävää päiväkoti ja koulu olivat saaneet aikaiseksi.

– Kylmäkoskella on mukavaa, kun kaikki tuntevat toisensa. Myyjäisiin pääsimme paikalle nyt ensimmäistä kertaa, vaikka useasti on pitänyt tulla tänne, vuonna 2006 Tampereelta kylälle muuttanut Tiina Lavikko selvittää.

Kylmäkoskelle pariskunnan houkutteli maaseudun rauha sekä edullinen talo. Sinne mahtuu koko suku viettämään joulua. Juhlavalmistelut ovat perheellä hyvin käynnissä, sillä jouluruoat kinkkuineen on jo tilattu paikallisilta yrittäjiltä.

– Haluamme tukea paikallista osaamista. Olemme viihtyneet Kylmäkoskella todella hyvin, äiti Lavikko hymyilee.

Renja sanoo, että hänellä on pukille monta pitkää toivelistaa joululahjoista. Päällimmäisenä hän mainitsee tabletin. Rene haluaisi motocrossmopon, mutta äiti toppuuttelee, että ihan vielä ei ole sen aika.

Hän puolestaan toivoo pukilta kilttejä lapsia.

Lapset aktiivisina

Piia-Mari Pulkkinen sanoo, että heidän perheessään joulukuu on synttäreiden viettämisen aikaa. Sunnuntaina juhlittiin Jaakon viisivuotispäiviä, ja isosisko Niinan yhdeksänvuotissynttärit ovat viikkoa myöhemmin. Synttärihulinoiden mentyä on paremmin aikaa keskittyä jouluvalmisteluihin.

Niina toivoo pukilta lentävää palloa ja Jaakko koottavaa vuoristorataa.

Joulua perhe aikoo viettää Pohjanmaalla, josta Piia-Mari Pulkkinen on kotoisin. Kylmäkoskelle perhe muutti aikoinaan työn perässä.

Kirkonkylän koulun viidesluokkalaiset järjestivät ongintaa lapsille ja lapsenmielisille. Elmeri Koiranen ja Ossi Piirainen kertovat, että he keräävät rahaa luokkaretkeen.

Yleisö sai nauttia myös seurakunnan lapsikuoron esittämistä joululauluista. Kuoron vetäjä Marja Karhu sanoo, että kuorossa on tällä hetkellä lapsia ensimmäiseltä luokalta viidennelle, mutta eskarilaisetkin ovat tervetulleita mukaan.

– Muuta kriteeriä ei ole kuin into laulaa. Harjoittelemme perjantaisin seurakuntatalolla kello 15 alkaen. Mukaan pääsee tulemalle tuolloin paikalle, Karhu lähettää terveiset kaikille innokkaille lapsilaulajille.

 

51Kylmiksen joulumyyjäiset 5

Niina ja Jaakko täyttävät kumpikin vuosia joulukuussa. Pulkkisen perhe suuntaa Pohjanmaalle joulunviettoon.

51Kylmiksen joulumyyjäiset 4

Äiti Tiia Lavikko sekä lapset Rene ja Renja tulivat perinteisiin myyjäisiin ensimmäistä kertaa.

51Kylmiksen joulumyyjäiset 3

Roope Ylén sai onginnasta muun muassa tikkarin, joulupallon ja Angry Birds -koristeen. Elmeri Koiranen (keskellä) ja Ossi Piirainen keräsivät onginnalla rahaa Kirkonkylän koulun viidesluokkalaisten luokkaretkeen.

51Kylmiksen joulumyyjäiset 1

Yleisö keskittyi kuuntelemaan, kun seurakunnan lapsikuoro esiintyi.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?