Akaan kaupunki palkitsi Kuntoaskeleen, nyrkkeilijä Satu Lehtosen ja Almun

Akaan itsenäisyysjuhlassa jaettiin tunnustusta akaalaiselle yrittäjyydelle, urheilulle sekä

Kulttuuripalkinnon vastaanottivat Almun edustajina Mia Erävesi (vas.) ja Mikko Peltoniemi. Vuoden urheilijana palkittiin nyrkkeilijä Satu Lehtonen. Kaupungin jakaman Vuoden yrittäjä -palkinnon saivat Kuntoaskeleen Heli Mattila ja Päivi Rouvali. Kunniakirjalla palkittiin Viialan Virin 16-vuotiaiden tyttöjen viestihiihtojoukkue Sarita Nieminen, Josefiina Latvanen ja Klaara Leponiemi.

Kulttuuripalkinnon vastaanottivat Almun edustajina Mia Erävesi (vas.) ja Mikko Peltoniemi. Vuoden urheilijana palkittiin nyrkkeilijä Satu Lehtonen. Kaupungin jakaman Vuoden yrittäjä -palkinnon saivat Kuntoaskeleen Heli Mattila ja Päivi Rouvali. Kunniakirjalla palkittiin Viialan Virin 16-vuotiaiden tyttöjen viestihiihtojoukkue Sarita Nieminen, Josefiina Latvanen ja Klaara Leponiemi. Lisäksi kulttuuri- ja nuorisotyöstä kunniakirjalla palkittiin Petja Kopperoinen.

kulttuurille.

Kaupungin Vuoden yrittäjä -palkinnon sai Viialassa toimiva Kuntoaskel Oy ja sen yrittäjät Heli Mattila ja Päivi Rouvali. Kaupunginjohtaja Aki Viitasaaren mukaan yritys tekee merkittävää terveyden edistämistyötä, joka parantaa ihmisten hyvinvointia, vähentää sairastavuutta ja pienentää julkisia terveydenhuoltomenoja. Tunnustuksen saajan valitsee kaupunginhallitus.

Vuoden urheilijana palkittiin Akaan Iskun nyrkkeilijä Satu Lehtonen, joka voitti maaliskuussa nyrkkeilyn naisten Suomen mestaruuden sarjassa 51 kiloa. Loppuottelussa vasenkätinen Lehtonen päihitti ennakkosuosikkina pidetyn Kajaanin Sannamaari Hannosen.

Vuoden kulttuuripalkinnon sai Akaan elävän musiikin yhdistys Almu ry tunnustuksena vuosia jatkuneesta elävän musiikin harrastuksen ja musiikkikulttuurin edistämisestä Akaassa, minkä kohteena ovat sekä aikuiset että  lapset. Viikottaisten muskarien lisäksi yhdistys järjestää Vasenkätisten Vestivaalin, joka sivistysjohtaja Jukka Oksan mukaan on säilyttänyt korkean tason, tuonut omaleimaisella brändillä valtakunnallista näkyvyyttä Akaaseen ja kehittynyt vuosi vuodelta huomioiden myös lapset Muksujen Musavestarilla.

Vuoden urheilijan ja kulttuuripalkinnon saajat valitsee vapaa-aikalautakunta. Lisäksi lautakunta palkitsi kunniakirjalla urheilumenestyksestä Viialan Virin 16-vuotiaiden tyttöjen hiihtoviestijoukkueen, joka voitti SM-pronssia maaliskuussa Hopeasomman loppukilpailussa Kalajoella. Joukkueessa hiihtivät Sarita Nieminen, Josefiina Latvanen ja Klaara Leponiemi.

Kulttuurielämän ja nuorison hyväksi tehdystä työstä kunniakirjan sai akaalaisnuori Petja Kopperoinen, joka on näytellyt muun muassa Toijalan Näyttämöllä, Viialan teatterilla sekä Uusi Päivä -sarjassa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?