Pelastavat enkelit lahjoittivat soittimia Torkonkartanoon

LC Toijala/Akaan ladyt lahjoittivat perjantaina kolme cd-soitinta, joulumusiikkia ja Palkinpään Puutarhan lahjoittamista kukista valmistetun

Soittimia olivat lahjoittamassa LC Toijala/Akaan ladyista Leena Saarinen (vas.), Tuula Tuunainen, Ritva Lintula ja Marjukka Jaatinen-Korkiamäki. Torkonkartanoa edustivat henkilökunnasta Kirsi Kahila, Marja Seppänen, Niina Kauranen, Heli Iso-Pietilä ja Hannele Takaniemi sekä asukas Hilkka Selin.

Soittimia olivat lahjoittamassa LC Toijala/Akaan ladyista Leena Saarinen (vas.), Tuula Tuunainen, Ritva Lintula ja Marjukka Jaatinen-Korkiamäki. Lahjoituksen vastaanottivat henkilökunnan edustajat  Kirsi Kahila, Marja Seppänen, Niina Kauranen, Heli Iso-Pietilä ja Hannele Takaniemi sekä Visakoivu-osastolla asuva Hilkka Selin.

kukkakorin Torkonkartanon vanhusten iloksi. Talon kolme osastoa saavat jokainen käyttöönsä oman soittimen.

Torkonkartanon vastaava hoitaja Hannele Takaniemi kertoo, että ilman vapaaehtoisia ja yhteistyökumppaneita virkistystoimintaa ei pystyttäisi järjestämään. Akaan seurakunnan edustaja käy asukkaiden luona säännöllisesti. Torkonkartano tekee yhteistyötä myös Nahkialan koulun kanssa. Opettaja Ilse Yliperttulan elämänkatsomustiedon oppilaat ovat vierailleet talossa kolmena peräkkäisenä torstaina ja järjestäneet asukkaille levyraatia, sanaleikkejä ja arvoituksia sekä yhdessä muiden oppilaiden kanssa pikkujoulun joulupukkeineen ja lahjoineen.

Hannele Takaniemen mukaan tilaisuuksiin on osallistunut noin puolet asukkaista, jotka ovat olleet ilahtuneita ja innostuneita oppilaiden ohjelmasta. Levyraadissa asukkaiden suosikki oli Hopeinen kuu.

– Pikkujouluissa oli soittajia ja laulajia ja asukkaita oli tanssitettu käsistä. Jälkikäteen asukkaat kertoivat, kuinka oppilaat katsoivat heitä silmiin ja olivat niin ihania.

Yhteistyötä koulun kanssa on tarkoitus jatkaa keväällä. Myös LC Toijala/Akaan ladyjen kanssa mietitään yhteistyökuvioita.

Hannele Takaniemen mukaan ladyt olivat pelastavia enkeleitä Torkonkartanon avoimissa ovissa 10. lokakuuta, jolloin uusiin tiloihin kävi tutustumassa 200 vierasta. LC Toijala/Akaan ladyt huolehtivat kahvituksesta ja kävivät hakemassa lisää tarjottavaa, kun kävijöitä oli huomattavasti enemmän kuin mihin oli varauduttu.

– Ilman heitä kahvituksesta ei olisi selvitty. He olivat pelastavat enkelit. Kun Hakalehdossa järjestettiin avoimet ovet vuosi sitten, oli vierailijoita yksi. Emme osanneet ajatella, mikä ryntäys tänne tuli, Hannele Takaniemi kertoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?