Kaupunki turvaa toiminnan jatkumisen vuokraamalla tilan

Olkkarin käyttö jatkuu

Vaikka Kylmäkosken MLL:n vetämä Olkkari-hanke päättyy vuoden lopussa, Haavistontiellä sijaitseva Olkkari-tila on yhdistysten ja yksityisten

Olkkarissa kokoontuu muun muassa Kylmäkosken MLL:n perhekahvila, jossa leivottiin perjantaina pipareita. Leivontapuuhissa häärivät Jade Lintula (vas.), Aarni Henriksson, Touko Seppälä ja Veikka Sillanpää. Pikkuleipureita avustivat  Katri Henriksson (vas.), Ursula Finni, Suvi Rupponen ja Tiina Ryyppö.

Olkkarissa kokoontuu muun muassa Kylmäkosken MLL:n perhekahvila, jossa leivottiin perjantaina pipareita. Pöydän ympärillä leivontapuuhissa olivat Jade Lintula (vas.), Aarni Henriksson, Touko Seppälä ja Veikka Sillanpää. Pikkuleipureita avustivat Katri Henriksson (vas.), Ursula Finni, Suvi Rupponen ja Tiina Ryyppö.

käytettävissä myös keväällä. Akaan kaupungin kulttuuritoimi vuokraa yläkerran tilan ensi vuoden alusta toukokuun loppuun. Kaupunki on syyskuusta lähtien vuokrannut myös Olkkarin alakertaa, joka toimii nuorisotilana.

Harrastepaikkojen vuosimaksun piirissä olevien yhdistysten osalta yläkerran Olkkari-tilan käyttö kuuluu vuosimaksuun, muilta käyttäjiltä kaupunki perii tilavuokraa 20 euroa tunnilta. Olkkari-hankkeen aikana tilan käyttö on ollut ilmaista.

Sivistysjohtaja Jukka Oksan mukaan kaupunki haluaa turvata tilan käytön ja aktiivisen toiminnan jatkumisen Olkkarilla.

– Syksyllä oli puhetta jatkohankkeesta, mutta hankerahat ovat haettavana vasta keväällä. Jotta toiminta ei lakkaa, vapaa-aikalautakunnassa oltiin sitä mieltä, että kaupunki tulee apuun ja vuokraa tilan.

Yläkerran vuokraaminen maksaa kaupungille kevään ajalta 2000 euroa. Summa pyritään kattamaan käyttäjiltä saatavilla vuokratuloilla.

– En usko, että käyttäjiltä saadaan koko summaa, mutta kustannuksena se ei ole niin iso, etteikö sitä voisi tehdä. Tilalla on ollut käyttöä ja toiminta on vakiintunutta. Kylmäkoskelaisia yhdistyksiä ajatellen tämä on merkittävä juttu, Oksa toteaa.

Sivistysjohtajan mukaan ensin kevään aikana yhteistyössä Pirkan Helmen kanssa selvitetään mahdollisuudet uuteen hankkeeseen, mikä turvaisi tilan jatkon.

– Ei niin, että kaupunki lähtisi sitä vetämään, vaan toivoisin yhdistyksistä löytyvän halukkuutta ja mahdollisuutta siihen. Toki kaupunki voi olla siinä henkisenä tukena.

Olkkarin käyttäjiä ovat olleet muun muassa Kylmäkosken MLL, Toijalan seudun sydänyhdistys, 4H, Akaan seurakunta ja martat.

– Ryhmiä on ollut tosi paljon. Toivoisin, että yhdistykset, jotka ovat tähän asti kokoontuneet täällä ilmaiseksi, eivät pitäisi tulevaa maksua kynnyksenä. Aiomme itsekin maksaa, vaikka teemme vapaaehtoistyötä, toteaa Kylmäkosken MLL:n puheenjohtaja Tiina Ryyppö.

Ryypön mukaan Kylmäkosken MLL on varautunut avustamaan kaupunkia esimerkiksi hoitamalla tilan varauksia.

 

 

51perhetupa1

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?