Kylmäkosken kirkko sai lahjoituksena pellavaisia pöytäliinoja

Kylmäkosken kirkko on saanut lahjoituksena kolme pellavaista pöytäliinaa. Idea lahjoituksesta syntyi akaalaisen Sinikka Uosukaisen järjestämällä kesäkuisella Karjalan-matkalla, joka suuntautui Muolaan Lavolaan ja Viholaan. Matkalle osallistui sekä juuriltaan muolaalaisia että muita akaalaisia sekä vieraspaikkakuntalaisia, joilla on jokin yhteys Kylmäkoskelle.

Kotiseutumatkalla puheeksi nousi kiirastorstaina avautunut Kylmäkosken kirkko, jonka käyttöönottoa matkalaiset pitivät tärkeänä asiana. Avittaakseen pulaa kirkon pöytäliinoista ryhtyivät matkalaiset tuumasta toimeen ja keräsivät kolehdin, jolla ostettiin kangasta ja pitsiä viipurilaisesta pellavakaupasta. Ensisijainen tavoite oli saada pöytäliina kastettujen ja siunattujen pöydälle, mutta varat riittivät kaikkiaan kolmeen liinaan. Kastepöytään liinan valmisti Marjatta Karhu.

Pöytäliinojen lahjoitustilaisuuteen lokakuun lopussa osallistuivat Kylmäkosken kappalainen Riina Saastamoinen sekä Karjalan-matkalle osallistuneet Kaija Rupponen, Eira Närkki, Pia Salmi ja Tuula Leino sekä suntio Pasi Nieminen. Kuva: Pertti Nikkilä.

Pöytäliinojen lahjoitustilaisuuteen lokakuun lopussa osallistuivat Kylmäkosken kappalainen Riina Saastamoinen sekä Karjalan-matkalle osallistuneet Kaija Rupponen, Eira Närkki, Pia Salmi ja Tuula Leino sekä suntio Pasi Nieminen. Kuva: Pertti Nikkilä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?