Taipaleelle kääntyvään törmättiin kaksi kertaa

Valtatie 9:llä Taipaleentien risteyksessä Kylmäkoskella sattui lauantaina kello 16.40 kolmen auton kolari, jossa oli osallisena kuusi henkilöä. Heistä viisi toimitettiin tarkastukseen ja hoitoon sairaalaan.

Turun suunnasta tulossa olleen naisen tarkoituksena oli kääntyä valtatieltä vasemmalle Taipaleentielle, kun kääntymistä varten ryhmittyneen henkilöauton perään törmäsi takaa tullut toinen henkilöauto. Törmäyksen voimasta naisen auto ajautui vastaantulevien kaistalle, jolloin auto törmäsi vielä vastakkaisesta, Tampereen suunnasta, tulossa olleeseen autoon.

Kahden auton törmäämäksi joutuneessa autossa oli akaalaisnaisen lisäksi 14-vuotias poika. Kuljettaja jouduttiin irrottamaan autosta pelastuslaitoksen avulla. Poliisin mukaan poika pääsi autosta ulos omin voimin. Molemmat vietiin sairaalaan.

Perään ajaneessa autossa oli akaalaisen mieskuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa, jotka kuljetettiin sairaalaan. Myös Tampereen suunnasta valtatietä ajanut valkeakoskelaisnainen vietiin sairaalaan.

Kaikki kolariautot jouduttiin siirtämään paikalta hinausautolla.

 

Taipaleentien risteyksen parannus odottaa rahaa

Vaaranpaikassa pelätään kuolonkolaria

Jo Kylmäkosken kunta aikanaan ajoi Valtatie 9:n ja Taipaleentien risteyksen turvallisuuden parantamista. Valtatielle saatiin yhtenäinen keltainen viiva ja ohituskieltomerkit Aseman risteyksestä Taipaleen risteykseen, mutta valtio ei ole rakentanut Taipaleen liittymään kääntymiskaistaa tai väistötilaa, mikä tekisi vasemmalle kääntymisestä turvallisempaa. Käyttäjiä vaaranpaikka kauhistuttaa. Myös reilu vuosi sitten Taipaleentien risteyksessä sattui viime lauantain kaltainen onnettomuus.

– Jonkun henki lähtee, jos sitä ei korjata. Aina kun siinä kolisee, tiedämme, että on siinä osallisena joku tuttu tai tutuntuttu. Lisäksi siihen joutuvat osallisiksi ne, jotka kulkevat Turun ja Tampereen väliä. Siinä on useampi auto kasassa, Taipaleentien varrella asuva Arto Välimäki muistuttaa.

Suunnittelupäällikkö Harri Vitikka Pirkanmaan Ely-keskuksesta on tietoinen liittymässä tapahtuneista onnettomuuksista. Hän kertoo, että Valtatie 9:lle Taipaleentien liittymään on suunniteltu väistötila, jossa vasemmalle kääntyvän auton ohi pääsee koukkaamaan oikealta puolelta. Valmiiden suunnitelmien toteuttamisen esteenä on rahanpuute. Joitakin Nuutajärven ja Kylmäkosken väliä koskevan tiesuunnitelman toimenpiteitä on toteutettu Urjalan kohdalla.

– Taipaleentien kohta on sen tyyppinen, että väistötilalla liittymää pystytään parantamaan aika edullisestikin, mutta rahoitusta siihen ei ole nyt vielä tiedossa. Asiaa on pidetty esillä aina, kun on mietitty Kylmäkosken liittymäjärjestelyjä, ja se on nähty tärkeäksi. Ohituskaistat sen sijaan ovat kalliita hankkeita, niitä emme pysty tekemään, Vitikka sanoo.

Koska suunnitelmat ovat valmiina, Vitikan mukaan väistötila voidaan toteuttaa nopeallakin aikataululla, jos rahaa jostain löytyy.

– Valtion rahatilanne on nyt sellainen, etten uskalla luvata mitään. Mutta sen voin kertoa, että näitä on pidetty tärkeinä hankkeina.

Netissä kerätään parhaillaan adressia Valtatie 9:n ja Taipaleentien risteysalueen turvallisuuden parantamisen puolesta. Adressissa vaaditaan, että Liikennevirasto kiirehtii levennyksiä valtatielle onnettomuuksien ennaltaehkäisemiseksi risteyksessä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?