Akaa teki tonttikaupat lunastusperiaatteella

Kaupungilta tontin ostava Tujunen Yhtiöt on vuonna 2009 perustettu akaalainen monipalveluyritys, joka rakentaa  parhaillaan teollisuushallia Lentilään. Akaan kaupungin rakennuttama halli vuokrataan Elematicille.

Kaupungilta tontin ostava Tujunen Yhtiöt on vuonna 2009 perustettu akaalainen monipalveluyritys, joka rakentaa parhaillaan teollisuushallia Lentilään. Akaan kaupungin rakennuttama halli vuokrataan Elematicille. Kuva Mikko Peltoniemi

Tujunen Yhtiöt Oy ostaa Akaan kaupungilta noin 0,72 hehtaarin määräalan 57 600 euron lunastushintaan. Yritystontti sijaitsee Akaanportin, Toijalan Abc-aseman ja Lentiläntien välisellä alueella. Jani Tujusen suunnitelmissa on rakentaa tontille noin 1 500 neliön hallirakennus sosiaalitiloineen.

Akaa hinnoitteli marraskuussa 2011 alueen tonttihinnaksi 10 euroa neliöltä, mutta kaupunginhallitus valtuutti kaavoituspäällikkö Jyri Sarkkisen myymään tontin kahdeksan euron neliöhintaan. Kaupunginjohtaja Aki Viitasaari esitti tontin hinnaksi alueen neliöhinnan mukaisesti 72 000 euroa, mutta kaupunginhallitus päätyi yksimielisesti myymään tontin tarjouksen mukaisesti. Myyntihinta jaetaan kuuteenkymmeneen kuukausierään, ja lunastusaika on viisi vuotta. Lunastussopimusta ei voida siirtää kolmannelle osapuolelle, ja sopimuksen purkautuessa kaupunki ei palauta jo maksettuja eriä takaisin.

Tujunen Yhtiöt Oy on vuonna 2009 perustettu akaalainen monipalveluyritys, jonka viimeaikaisia rakennushankkeita Akaassa ovat muun muassa pian valmistuva Elematicin uusi halli sekä tällä viikolla käynnistyvä VS-Harjan laajennushanke. Yhtiö keskittyy teollisuus- ja pienrakentamiseen ja saneeraustoimintaan.

Kaupunki myi Akaanportista myös noin hehtaarin alueen Uudenmaan Kuljetuspalvelulle loppuvuodesta 2013. Uudenmaan Kuljetuspalvelu rakentaa Toijalan Abc-aseman rekkaparkin takana sijaitsevalle tontille toimitilaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?