Rasin koulu lähtee evakkoon Asemalle ja kirjastoon

Akaan kaupungin sisäilmatyöryhmässä on puhuttu Rasin koululla ilmenneistä oireista. Niiden syytä selvitetään.

Rasin puukoulun toiminta siirtyy henkilökunnan ja oppilaiden sisäilmaoireiden vuoksi Aseman koululle ja Viialan kirjastoon 8. joulukuuta alkaen. Sen jälkeen koulun kuntoa tutkitaan tarkemmin.

Sisäilmaongelmista kärsivän Rasin koulun väistötilat järjestetään Kylmäkosken Aseman koululle ja Viialan kirjastoon. Aseman koululle siirtyvät 1.-4.-luokat ja kirjastolle 5.-6.-luokat. Esikoulu sekä aamupäivä- ja iltapäivätoiminta jäävät Rasille kivikoulun tiloihin.

Toiminta väistötiloissa alkaa maanantaina 8. joulukuuta. Käytännön järjestelyistä kuten työjärjestyksistä ja aikatauluista tiedotetaan tarkemmin ensi viikolla.

Rasin puukoulun tiloista otetuista VOC- ja sivelynäytteistä on saatu tulokset. Tulosten mukaan VOC-arvot olivat normaalilla tasolla. Osassa sivelynäytteistä oli viitteitä bakteereista ja homesienistä. Sivelynäytteiden tuloksia tullaan arvioimaan vielä tarkemmin ja niitä hyödynnetään jatkotoimien suunnittelussa.

Toiminnan siirryttyä väistötiloihin sekä puukoululla että kivikoululla tehdään lisätutkimuksia. Tutkimustulosten perusteella päätetään jatkotoimista.

Akaan Seudun saamien tietojen mukaan kivikoulun ilmanvaihto oli kesästä viime viikkoon saakka päällä vain päivisin. Koneita ei tarkastettu, vaikka henkilökunta ilmoitti asiasta useamman kerran.

Rasin koulun kivikoulu pysyy toistaiseksi käytössä. Myös siellä on kärsitty sisäilmaoireista, ja rakennuksessa tehtiin korjauksia ja ilmanvaihdon säätöjä viime kesänä.

Rasin koulun kivikoulu pysyy toistaiseksi esikoulun ja aamupäivä- ja iltapäivätoiminnan käytössä. Myös siellä on kärsitty sisäilmaoireista, ja rakennuksessa tehtiin korjauksia ja ilmanvaihdon säätöjä viime kesänä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?