Sota-ajan laulut täyttävät taas Metsälinnan

Perinteisiä sota-ajan lauluja kuullaan taas Metsälinnassa itsenäisyyspäivän jälkeisenä sunnuntaina 7. joulukuuta kello 15. Ohjelmistoa on uusittu niin, että mukana on myöhemmin tehtyjä sävellyksiä, joilla nuoremmat sukupolvet osoittavat kiitollisuutta ja kunnioitusta paitsi sotaveteraaneille myös kotirintamalla raskaan työn tehneille naisille. Konsertissa kuullaan nyt ensi kertaa Iltahuudonkin säveltäneen Kalervo Hämäläisen sävellys Kodin vartijat.

Konsertissa esiintyy akaalainen sotilaskvartetti Tammer-Hanurien säestyksellä. Vuodesta 1992 toiminut Tammer-Hanurit on perinteistä vanhaa tanssimusiikkia soittava tamperelainen harmonikkakerho. Soittajia orkesteriin kuuluu toistakymmentä. Myös soolo- ja duettoesityksiä kuullaan, muun muassa Tammer-Hanurien Tuula Mäkiseltä.

Konsertin johtaa dir. mus. Ahti Järvelä ja Tammer-Hanureita Erik Mäkinen.

Sotilaskvartetin Pekka Vilpas (ylh.), Ahti Järvelä ja Antti Tanni laulavat sunnuntaina 7. joulukuuta sota-ajan lauluja Metsälinnassa.
Sotilaskvartetin Pekka Vilpas (ylh.), Ahti Järvelä ja Antti Tanni laulavat sunnuntaina 7. joulukuuta sota-ajan lauluja Metsälinnassa.

Esiintyjät haluavat olla omalta osaltaan mukana itsenäisyyspäivän juhlinnassa. Tänä vuonna itsenäisyyspäivä on lauantaina, joten seuraavan sunnuntai jatkaa juhlia sopivasti. Konsertin väliajalla on kahvitarjoilu.

Sota-ajan laulujen konsertti Metsälinnassa on kerta toisensa jälkeen vetänyt tanssilavan täyteen. Viime vuonna konsertti houkutteli paikalle yli 300 kuulijaa.