Maamme-kirja soi itsenäisyyspäivän juhlassa

Sanna Maïche (vas.) on Suomi Neito ja Minna Kangas Annikki Ilmarinen Soivassa Maamme-kirjassa.

Sanna Maïche (vas.) on Suomi Neito ja Minna Kangas Annikki Ilmarinen Soivassa Maamme-kirjassa.

Akaalaiset Harri Salminen, Minna Kangas ja Sanna Maïche esittävät kaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa teoksen Soiva Maamme-kirja. Teksteihin ja lauluihin perustuva esitys saa ensiesityksensä jo sitä ennen, perjantaina 28. marraskuuta TaideAkaan kahvilateatterissa.

Harri Salminen vastaa Soivan Maamme-kirjan käsikirjoituksesta, editoinnista ja sovituksista. Musiikkina soivat laulut, jotka ovat kiinnittäneet Salmisen itsensä tähän maahan. Esimerkkeinä hän mainitsee Maamme-laulun ja Ismo Alangon kappaleen Kun Suomi putos puusta.

Tekstit taas ovat Salmisen editoimia lainauksia muun muassa kirjallisuudesta ja ulkoministeriön toimintasuunnitelmasta vuodelle 2014.

– Sisältö on sitä, miten hämmentävän erilaisesti ihminen saattaa kokea jonkun asian. Tämä on minun näkemykseni siitä, miten suomalainen kokee elämän. Olen käsikirjoittanut tarinat ja musiikin yhteen niin, että niitä voi löytää ajatuksia, miksi suomalainen joukko marssii eteenpäin. Väinö Linnan mukaan sellaista tapaa marssia ei ole muualla, Salminen kertoo.

Ajatus Soivasta Maamme-kirjasta syntyi Harri Salmisen mukaan Sommelo-kuoron Aikamatka Akaasta -esitystä tehtäessä, kun Maïche lauloi kuorossa ja Salminen vastasi äänistä ja valoista.

Minna Kangas esittää Annikki Ilmarista, joka Salmisen mukaan kertoo maamme tarustoon liittyviä tarinoita. Sanna Maïche puolestaan on Suomi Neito, maahanmuuttaja, jonka huntuna on Suomen lippu. Maïche on suunnitellut esityksen tanssit.

Noin 40 minuuttia pitkän Soivan Maamme-kirjan ensiesitys alkaa tulevana perjantaina Nina’s Cafe Placessa Toijalassa kello 18.30.

Akaan kaupungin itsenäisyyspäivän juhla puolestaan järjestetään Toijalan yhteiskoululla 6. joulukuuta kello 15. Koko perheen itsenäisyyspäivän juhla on samassa paikassa samana päivänä kello 12–13, ja siinä nähdään ja kuullaan lasten ja nuorten esityksiä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?