Kitarasta Kivisalmeen yhdistää opiskelijan ja eläkeläisen teokset

Kuvataiteilija Titi Linnan seuraava tähtäin on Akaan Kuvataitelijoiden Rajapintoja -näyttelyssä.

Kuvataiteilija Titi Linnan seuraava tähtäin on Akaan Kuvataitelijoiden Rajapintoja -näyttelyssä.

Akaan pääkirjastossa voi vielä lauantaihin asti tutustua akaalaisten Titi Linnan ja Jesse Toivosen Kitarasta Kivisalmeen -näyttelyyn. Valkeakosken ammatti – ja aikuisopistossa merkonomiksi opiskeleva Jesse Toivonen ja kuvataiteilija Titi Linna ovat perhetuttuja, jotka päätyivät yhteisnäyttelyyn Jessen toiveesta.

– Jesse on käynyt katsomassa näyttelyitäni, ja hän ehdotti jo pari vuotta sitten, jos voisimme pitää yhteisen näyttelyn, 15 vuotta intensiivisesti maalannut Titi Linna Akaan Kuvataitelijoista kertoo.

Viime viikon torstaina 17-vuotiassyntymäpäiväänsä viettänyt Jesse totesi olevansa helpottunut, että näyttely toteutui vasta nyt Titin jäätyä eläkkeelle veroasiantuntijan työstään. Jessen töitä on esillä julkisesti nyt ensi kertaa, ihan ensimmäistä, kirjaston seinälläkin nähtävillä olevaa porotaulua lukuun ottamatta.

– Varmaan monille tulee yllätyksenä, että ylipäätään teen tällaista. Ei minulla olisi tätä ennen ollut kovin montaa työtä. Viimeinen kitaratyökin valmistui juuri ja juuri ennen näyttelyä, opiskelujensa ohella akaalaisen ruokakaupan kassalla aina tarvittaessa työskentelevä Jesse kertoo.

Lintuja ja tummia sävyjä

Titi Linnan nyt esillä olevista töistä uusimmat ovat syntyneet taiteilijan kesämökillä Kivisalmessa, Längelmäveden rannalla. Linnan uusimmat työt ovat aiempaa pikkutarkempia.

– En ole koskaan aikaisemmin maalannut lintuja, mutta innostuin aiheesta, kun näin lastenlapsieni kanssa kurkia pellolla ja muutenkin tutkailimme lintukirjoja, Titi Linna kertoo.

Ensimmäinen kurki-aihe syntyikin spontaanisti mökillä olevan vesipytyn kylkeen.

Myös tummat sävyt ovat Linnalle uutta, ja ne yhdistävät kirjaston näyttelytilan teokset Jessen mustasävyiseen kitara-triptyykkiin. Lisäksi molemmat tekijät ovat maalanneet näytteillä olevat työnsä pääosin akryyliväreillä. Jesseltä on lisäksi esillä muutama tussi- ja lyijykynäpiirros.

Näyttelytilaksi Titi Linna Ja Jesse Toivonen valitsivat Akaan pääkirjaston, koska kirjastoon näyttelytila on Laaksolaa pidempään avoinna.

Jesse Toivonen: Ainola.

Jesse Toivonen: Ainola.

– Laaksola on hieno tila, mutta siellä pitäisi olla itse paikalla valvomassa, eivätkä päivätyössä olevat ehdi sinne viikolla lainkaan, Titi Linna perustelee.

17-vuotias Jesse Toivonen kertoo tykänneensä aina piirtämisestä. Takana on lisäksi muutama Akaan Opiston piirustus- ja maalauskurssi.

17-vuotias Jesse Toivonen kertoo tykänneensä aina piirtämisestä. Takana on lisäksi muutama Akaan Opiston piirustus- ja maalauskurssi.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?