Kaarinantien ja Rantatien asfaltointia esitetään siirrettäväksi ensi vuoteen

Mortin asuinalueellekin johtava Kaarinantie on kupppainen.

Mortin asuinalueellekin johtava Kaarinantie on kuopppainen.

Akaan tekninen johtaja Antti Kemi esittää tämän vuoden päällystyslistalla olevien Kaarinantien ja Rantatien asfaltoinnin siirtämistä ensi vuodelle. Tekninen lautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan tiistaina 25. marraskuuta.

Teknisen johtajan mukaan päällystystyöt on järkevä siirtää ensi kesään, koska HS-Vesi Oy on elo–syyskuussa saneerannut jokaisen kiinteistön kohdalla vesi- ja viemärilinjoja, jonka vuoksi alueelle on tehty isoja kaivantoja. Kemin mukaan kaivantojen kohdat eivät ole välttämättä tarpeeksi tiivistyneet päällystystä ajatellen.

– Mikäli päällystäminen tapahtuu nyt, saattaa päällystykseen tulla painaumia kaivantojen kohdille, tekninen johtaja arvelee.

Sähköyhtiö Elenia on purkanut alueelta pois myös vanhoja sähkö- ja puhelinlinjoja sekä katuvalaisin- ja puhelinpylväitä, ja työt ovat vielä jonkin verran kesken. Uuden katuvalaistuksen ja kaapeleiden asennus on vielä suurilta osin tekemättä. Akaan katumestari Vesa Savolainen toivoo kuitenkin, ettei teiden varsilla olisi enää jouluna pimeätä.

Viialan Kaarinantien ja Suorakadun välinen kevyenliikenteenväylä on puolestaan kirjattu teknisen lautakunnan vuosien 2015–2017 investointiohjelmaan vuodelle 2016.

HS-Vesi uusi kesällä Viialan Rantatiellä vesi- ja viemäriverkostoaan. Tämän vuoksi tietä esitetään asvaltoivaksi vasta ensi vuonna.

HS-Vesi uusi kesällä Viialan Rantatiellä vesi- ja viemäriverkostoaan. Tämän vuoksi tietä esitetään asvaltoivaksi vasta ensi vuonna.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?