Väärinpäin vai positiivisesti ajatellen?

PeräkiviMariYt-neuvottelut, Talvivaaran konkurssi, Ukrainan sota, Putinin laivueet liikkeellä. Muutamia aiheita, joista viime päivien uutiset kertovat. Revitellään otsikoita, kun Suomessa vallitsee yleinen masennus ja apatia. Patistetaan ihmisiä ajattelemaan positiivisesti, ajatukset kohti parempaa tulevaisuutta. Helppo huudella, jos itse ei ole kohdannut pitkäaikaistyöttömyyttä, sairautta, tai lapsesi ei käy homekoulua. Ristiriitaisia tunteita nämä otsikot kyllä herättävät. Mikä on Suomen tulevaisuus, onko Venäjä todellinen uhka? Miten käy viennin, katoaako työpaikkoja vielä lisää ja mitä perinteisen vientiteollisuuden tilalle? Se varmasti on totta, että yhdessä tästä suosta pitää nousta. Pitää vain jaksaa kaveriakin vetää perässä pois sieltä suosta.

Yleisesti pitäisi hyväksyä julkisen sektorin palvelun laajuuden supistaminen. Samantasoiseen hyvinvointiyhteiskuntaan ei vain näillä verovaroilla ole varaa, jotta valtion velka ei räjähdä käsiin. Suomen kokonaisveroaste alkaa olla jo käsittämättömän korkea. Byrokratia niin yrityspuolella kuin julkisellakin puolella on huipussaan. Yritystenkin pitää jos jonkinlaista selvitystä laatia viranomaisille. Työllistäähän sekin, mutta voisi työtehoaan laittaa ”tärkeämpiinkin” töihin, kuten investointimahdollisuuksien tutkimiseen, vientimahdollisuuksien kartoittamiseen. Onko nyt työmarkkinoille asteleva y-sukupolvi ratkaisu alavireiseen Suomeen? Vai haluavatko he työpaikan, missä on kiva hengailla? Löytyisikö sieltä kuitenkin uusia innovaatioita, vaiko vain peliteollisuuden ammattilaisia. Peliteollisuuden investoinnit verrattuna perinteisiin teollisuuden aloihin ovat kuitenkin marginaalisia.

Kuntalaiset toivovat päivähoitopalveluita, koulutusmahdollisuuksia lapsille, terveyspalveluita, alhaista veroprosenttia, vanhuksille huolenpitoa, liikuntapaikkoja, kirjastoja – listaa voisi jatkaa lähes loputtomiin. Me päättäjätkin toivomme kuntalaisille monipuolisia palveluita ja haluamme niiden olevan myös laadukkaita. Kaupungin johdon tuskan ymmärtää, rahaa ei ole, velkamäärä kasvaa, rahareikiä pulpahtaa harva se viikko. Investointien lista olisi myös loputon, mutta mistä rahat kaikkeen? Kauhun tasapainossa taiteilu ei tuo mielihyvää kenellekään. Teet niin tai näin, niin joku tietää varmuudella, että teit väärinpäin.

Lakkautetaan subjektiivinen päivähoito-oikeus, ostetaan Valkeakoskelta terveyspalveluita ja jätetään uusi terveyskeskus rakentamatta, lakkautetaan yksi kirjasto, jätetään liikuntahalli sekä pallokenttä rakentamatta, suljetaan homekoulut ja rakennetaan yksi iso (välimatkat eivät ole niin pitkiä), lakkautetaan lukio ja saadaan siitä lisää tilaa yläkoululle, tutkitaan yhteistyön eri vaihtoehtoja eri sektoreilla Etelä-Pirkanmaalla. Kaikenlaisia ajatuksia ja vielä lehteen painettuina. Kunpa vielä pystyisi ajattelemaan positiivisesti tulevaisuudesta tässä sijainniltaan erinomaisessa kaupungissa, ja panostamaan Akaan tulevaisuuteen, näkyvyyteen, kehittymiseen. Jokaisen henkilön tulee ponnistella tulevaisuuden eteen, kaikkien omien kykyjensä mukaan ja hieman vielä enemmän kuin mihin uskoo pystyvänsä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?