HS-Vesi nostaa jälleen maksujaan, mitä saamme enemmän tai paremmin?

Akaan Seudussa 12.11. oli ainakin kaksi merkittävää talousuutista. Toinen koski Akaan tuloveroprosentin ja kiinteistöveron nostoa, toinen HS-Veden käyttömaksujen korotusta. Aktiivisten kuntalaisten Facebook-foorumissa käytiin mielenkiintoinen ja vilkas keskustelu siitä, miten verojen nostaminen vaikuttaa ja millainen päätös se kuntapäättäjiltä on. Tämä HS-Veden maksujen nostaminen on jäänyt lähes huomiotta. Kuitenkin se tuntuu kuntalaisten kukkarossa merkittävästi. HS-Vesi on viime vuosina nostanut maksujaan joka vuosi. Viime vuonna nousi perusmaksu hurjat 25 prosenttia, ja perusteena oli aivan sama kuin mitä nyt tuon käyttömaksun 2 prosentin nostossa: runkovesihuoltolinjan uusiminen.

En tiedä, onko kukaan laskenut tai huomioinut, miten paljon veden hinta on kallistunut ja miten se on tuntunut kuntalaisten kukkarossa, kun on liitytty HS-Veden palvelujen piiriin. Hinnat ovat nousseet, laskutusjaksot ovat olleet epämääräisiä ja mittarilukeman ilmoittaminenkin palannut ainakin toistaiseksi postikorttikauteen. Tiedän toki, että Aqua Net -palvelu on tulossa, mutta sen tulemisesta ei ole tiedotettu tai se on mennyt ainakin minulta ohi. Eikä Googlekaan siitä tietoa löydä. Kohonneet kustannukset eivät ole tuntuneet minulla ja meillä ainakaan parempana vedenlaatuna tai parempana saatavuutena tai veden saatavuuden turvaamisena. Ehkä pitäisi tulla joku vesikriisi, niin sitten näkisi, mistä palvelusta me maksamme ja toimiiko tämä nyt paremmin kuin ennen. Aina siis se isoon liittyminen ei tuo parempaa palvelua ja käyttökokemusta, sekä edullisempaa hintaa. Tämän on mielestäni case HS-Vesi akaalaisille (vesi)kuluttajille osoittanut. Vedettiinkö tässäkin casessa vesiperä? Ja meneekö rahat kankkulan kaivoon?

 

Anttijussi Vikman

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?