Parakit pystytetään painisalin parkkipaikalle

Rasin puukoulu suljetaan

Rasin koulun puurakennuksen toiminta pyritään siirtämään väistötiloihin mahdollisimman pian. Elementtitilat eli kansankielkellä parakit pyritään saamaan mahdollisimman lähelle koulua.

Rasin koulun puurakennuksen toiminta pyritään sisäilmaongelman vuoksi siirtämään väistötiloihin mahdollisimman pian. Siirrettävät vuokratilat eli kansankielellä parakit aiotaan pystyttää koulun vieressä olevan paini- ja kuntosalirakennusken parkkipaikalle.

Akaan kaupunki poistaa Rasin koulun puurakennuksen käytöstä. Työterveyshuolto päätyi viime viikon keskiviikkona suosittelemaan väistötilojen etsimistä mahdollisimman nopeasti koulun toiminnan turvaamiseksi ja tilanteen rauhoittamiseksi.

Edellinen arvio koulun tilanteesta tehtiin 28. lokakuuta, eikä sisäilmaan liittyvä oireilu ei ole sen jälkeen vähentynyt. Akaan Seutu kertoi keskiviikkona 12. marraskuuta, että koulun 17 ihmisen henkilökunnasta kolme neljäsosaa on oirehtinut, ollut sairaslomilla ja saanut jopa kiellon mennä rakennukseen. Myös muutamia oppilaita on jäänyt toistaiseksi pois koulusta siellä toistuvasti ilmenneiden oireiden vuoksi.

Väistötilojen paikaksi on suunniteltu Rasin painisalin parkkipaikkaa koulun välittömässä läheisyydessä. Väistötiloista pyydetään tarjouksia tämän viikon perjantaihin mennessä.

Kun päätös tilatoimittajasta on tehty, perustus- ja pystytystöihin menee ainakin kaksi viikkoa. Kaupunki selvittää, voiko koulu käyttää painisalin wc-tiloja, vai tarvitaanko ne erikseen. Samoin selvitetään se, missä koululaisten ja henkilökunnan ruokailu tapahtuu puukoulun ollessa pois käytöstä.

Akaan kaupungin vt. kiinteistöpäälikkö Juha Jalonen arvelee, että muutto väistötiloihin saadaan tehtyä joulukuun aikana.

Väistötiloihin siirtymisen jälkeen Rakennusinsinööritoimisto Jommi Suonketo tekee puu- ja kivikoululla lisätutkimuksia. Tiloista jo otettujen VOC- ja sivelynäytteiden analyysitulokset valmistuvat arvion mukaan ensi viikolla.

Rasin koulun puurakennuksessa on luokkien 1-6 opetus, ja myös esikoululaiset käyvät siellä syömässä viereisen kivikoulun puolelta.

Puukoulu on rakennettu vuonna 1912. Sitä on peruskorjattu vuonna 1975, ja vuosina 2003-2007 siihen tehtiin laaja peruskorjaus ja laajennus. Tänä syksynä sisäilmaongelmaa tutkittaessa koulun kahdesta kellarista löytyi homeista ja lahoa puutavaraa kuten hyllyjä ja perunalaareja. Ne poistettiin syyskuussa, ja lokakuussa syysloman aikana koululla tehtiin korjauksia ja homesiivous. Koulun siivousta on muutenkin tehostettu, mutta kuten työterveyshuolto nyt totesi, oireilu ei ole vähentynyt.

Rasin koulun kivikoulu pysyy toistaiseksi käytössä. Myös siellä on kärsitty sisäilmaoireista, ja rakennuksessa tehtiin korjauksia ja ilmanvaihdon säätöjä viime kesänä.

Rasin koulun kivikoulu pysyy toistaiseksi käytössä. Myös siellä on kärsitty sisäilmaoireista, ja rakennuksessa tehtiin korjauksia ja ilmanvaihdon säätöjä viime kesänä. Nyt myös kivikoululla aiotaan tehdä lisätutkimuksia.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?