Viialan Seurahuone täyttyi taas nyrkkeilyn ystävistä

Akaan Iskun Jaana Näsi (vas.) avasi nyrkkeilyuransa voitolla Porin Pyrinnön Nita Hoikasta vastaan.
Akaan Iskun Jaana Näsi (vas.) avasi nyrkkeilyuransa voitolla Porin Pyrinnön Nita Hoikasta vastaan.

– Hyvät nyrkkeilyn ystävät!

Näin aloitti aikoinaan kuuluisat ammattilaisiltansa nyrkkeilylegenda Elis Ask. Samaan tapaan aloitti myös monen urheilutapahtuman huippujuontaja Kenny Stålhammar oman urakkansa Viialan Seurahuoneella. Lauantaina 8. marraskuuta Seurahuoneella iskettiin kahdeksas Akaan Iskun Boxing Night -nyrkkeilytapahtuma. Mökki oli täynnä, ja tunnelma katossa. Illan aikana käytiin kahdeksan ottelua. Osa niistä oli hyvinkin tasokkaita.

Illan alkuun 20-vuotista taivaltaan juhliva Akaan Isku palkitsi kolme pitkään seurassa toiminutta aktiiviaan. Seuran standaarilla palkittavat olivat Juha Lähteenmäki, Paula Leppäkorpi ja Tero Lähteenmäki. Minna Joki-Luomalan heläyttämän Maamme-laulun jälkeen päästiin itse asiaan.

Iskun  voitto avasi illan

Kamppailut aloitti Akaan Iskun Minna Rantanen ja Ringside Gymin Suvi Eronen sarjassa alle 64 kiloa. Naisten ottelut kestivät 4 kertaa 2 minuuttia. Vastustajaansa huomattavasti pidempi Rantanen hoiti urakkansa tyylikkäästi. 3–0 voitto akaalaiselle oli hyvä startti tapahtumalle. Minnan vireystila oli todella kohdillaan. Sillä alkulämmittelyssä mustan silmänalusen hänen iskustaan oli saanut seurakaveri Paula Leppäkorpi.

Illan toinen ottelu oli miesten alle 69 kiloa. Tässä kamppailussa Hämeenlinnan Kisan Karri Lohi otti 2–1 voiton Turun Urheiluliiton Samuel Oportasta.

Seuraava iskulainen kehässä oli ensikertalainen Jaana Näsi 60-kiloisissa. Pitkäraajaiset Jaana sekä Porin Pyrinnön Nita Hoikka pistivät aika vauhdikkaan rallin päälle heti alusta. Pistejohto taisi vaihdella puolin ja toisin useasti. Neljännessä kaksiminuuttisessa kotikehän tyttö osui useammin, ja 3–0 voitto meni hänelle. Sitkeäksi ja sisukkaaksi osoittautui Paula Leppäkorven vastustaja 38-vuotias Sanna Turunen Tuusulan Nyrkkeilijöistä. Paula ei ehkä ihan terävimmillään ollut. Päätöserässä iskulainen haki kovaa iskua, mutta ei onnistunut yrityksessään. 2–1 meni voitto Turuselle.

Siniasuinen Akaan Iskun Aki Matilainen voitti Lahden Laakin Roope Mäkelän. Mäkelän auennut silmäkulma päätti ottelun.
Siniasuinen Akaan Iskun Aki Matilainen voitti Lahden Laakin Roope Mäkelän. Mäkelän auennut silmäkulma päätti ottelun.

Silmäkulma auki

Raskaansarjan alle 91-kiloisten mittelö Aki Matilainen Akaan Isku – Roope Mäkelä Lahden Laaki, oli yksi odotetuimmista. Isot miehet kehässä kiinnostavat aina. Mäkelä vei avauserän. Sillä osumia kertyi, ja tekeminen näytti muutenkin tehokkaammalta. Kolmieräisen ottelun keskimmäisessä erässä tuli ratkaisu. Mäkelän oikea silmäkulma aukesi, ei toki aivan pahasti. Kilpailun lääkäri Tiina Määttä katsoi haavan kuitenkin niin syväksi, että kamppailu oli ohi. Voitto meni siis Akillle teknisellä tyrmäyksellä.

Seuraavassa matsissa nähtiin uusi kasvo. Akaan Iskun 20-vuotias Joonas Lähteenmäki suoritti ensiesiintymisen vastassaan Turun Jyryn Aki Lehtinen. Sarja oli alle 69 kiloa.

– Kyllä oli hermo pinnassa aamupäivästä pitkälle iltaan. Tsemppi löytyi lämmittelyssä, ja matsi meni aika hyvin, näin iskulainen kertasi ensimmäisen ottelun alkutunnelmia.

Otteluhan oli yleisöönmenevä. Joonas sai monta hyvää osumaa, kahdessa ensimmäisessä erässä. Väsy tuli päätöserässä, mutta sisu ei loppunut. Pitkä Lehtinen oli aika hankala vastustaja. Silti lukemat olivat 3–0 Joonakselle. Nuorukaista avusti kehänurkkauksessa Tero-isä.

Valmentajavaihdoksella haetaan uutta

Akaan Iskun tämän hetken suurin nimi Satu Lehtonen päästettiin irti seuraavassa ottelussa. Sadun valtavaa intoa ja kilpailuviettiä ihmettelivät Ring Side -paikoillaan hänen vanhempansakin Anne ja Leo Lehtonen.

– En tosiaankaan tiedä, miten tähän kaikkeen tytön aika riittää. Tiesin kyllä että tämä on raaka ja kova laji. Mutta, näyttää hän selvinneen hienosti tähän mennessä, päivitteli Anne-äiti.

– Eipä tuohon ole mitään lisättävää, myötäilee Leo-isäkin.

Satu Lehtosen otti 3-0 voiton Viipurin Nyrkkeilijöiden Kristiina Kivistöstä.
Satu Lehtosen otti 3-0 voiton Viipurin Nyrkkeilijöiden Kristiina Kivistöstä.

Ottelu Lehtosen ja Viipurin Nyrkkeilijöiden Kristiina Kivistön välillä oli tasokas. Oteltiin sarjassa alle 54 kiloa. Eli hivenen oli painoeroa Kivistön eduksi. Kun tasaisesta kamppailusta oli kyse, pienet asiat nousivat esiin. Ehkäpä Sadun onnistuneista vastaiskuista löytyi se voiton tekijä. Kuntopuolihan Sadulla on kunnossa, eikä vauhti lauantainakaan laantunut missään erässä. Voitto tuli 3–0 lukemin.

– En sanoisi että huippumatsin vedin, voittaja tyynnytteli. Kyllä Kristiina hyvän vastuksen tarjosi. Ihan paras latautuminen ei ollut. Voitto on voitto, ja kohti kovempia koitoksia edetään.

Sadun valmennuskuvioissahan on muutoksia tullut. Avomies Jussi Mäkelä toimii nykyisin valmentajana. Vaihdoksella haetaan aina jotain uutta.

– Erilaisia uusia kuvioita koetetaan löytää. Sillä, paljon on vielä kokematta, ja paljon on vielä opittavaa, valmentaja linjaa.

Illan päätösottelussa kohtasivat Akaan Iskun Juha Lähteenmäki ja Jämsän Kisailijoiden Raimo Lahtinen. Sarja oli alle 64 kiloa. Juha ei petä kannattajiaan antaen aina kaikkensa. Sairastelut ovat vieneet terää pois. Mutta asenne on kohdallaan. Taistelu oli kovaa ja tasaista. Ero miesten välillä ei varmaankaan ollut iso missään vaiheessa. Juhan iskusarjoissa lienee ollut enemmän tarkkuutta. Ilta kun alkoi kotivoitolla, niin oli se myös hyvä niin päättää. Niukka 2–1 voitto Juhalle.

Jälleen yksi onnistunut Boxing Night-tapahtuma oli takana, ja tyytyväinen yleisö poistui pimeään marraskuun yöhön. Yksi homma oli toki vielä tekemättä: kehän purku. Sehän ei kuitenkaan raavailta boksareilta kauaa vienyt.

Uutta loistavaa nyrkkeilytapaamista odotellessa: kiitos, hyvät nyrkkeilyn ystävät!

 Jussi Mäkelä ja Satu Lehtonen, voittoisa nyrkkeilypariskunta.

Jussi Mäkelä ja Satu Lehtonen, voittoisa nyrkkeilyparis