Pitääkö yksinhuoltajan jäädä kotiin sosiaalitoimen asiakkaaksi?

Jälleen säästetään lapsiperheiltä, kun vuorohoitoa supistetaan siten että yöhoito poistetaan. Sunnuntaihoito lähtee kokonaan, ja lauantaina hoitopaikka suljetaan kello 18. Näin ovat Akaassa suunnitelleet ja vanhempia tiedotetaan puhelimitse etukäteen.

Se hoito, jota yksinhuoltajana tarvitsen, lakkautetaan kokonaan. Sunnuntaihoidossa olemme pääsääntöisesti 2–3 kertaa kuukaudessa ja melkein joka lauantai. Kaupat suljetaan kello 18 lauantaina, jolloin päiväkotikin menisi kiinni. Entä ne parikin perhettä, jotka ovat täysin yöhoidon varassa päiväkodin kautta? Ehdotettiin hoitajan palkkaamista MLL:n kautta.

Jos maksan sen palkan, jonka töistäni saan hoitajalle, niin missä hyöty?  Ja samalla olisi maksettava hoitomaksut palveluun jota saa, jos saa. Tarvitsee varmaan jäädä lasten kanssa kotiin sosiaalitoimen asiakkaaksi?

Satu Pentinmäki

Kommentointi on suljettu.