Sotakirjoja lainataan Akaassa ahkerasti

Mika Kulju luennoi pääkirjastossa

Tietokirjailija Mika Kulju vierailee Akaan pääkirjastossa torstaina 20. marraskuuta kertomassa Tali-Ihantalan suurtaistelun vaiheista uuden kirjansa kohtalona Tali-Ihantala – Ihmisiä Suomen ratkaisutaistelussa pohjalta. Kuljun teos kertoo suurtaistelun vaiheet päivä päivältä henkilötarinoiden kautta. Historia piirtyy niin suomalaisen jalkaväen kersantin, lääkintälotan, sotapelkuruudesta teloitetun, saksalaisen lentäjän, Neuvostoliiton marsalkan kuin ruotsalaisen vapaaehtoisen näkökulmasta. Historioitsija Mika Kulju on kirjoittanut tietokirjoja vuodesta 1997 lähtien.

Kirjastonhoitaja Merja Eloranta Akaan pääkirjastosta kertoo, että kirjasto järjestää Akaassa sarjan teemailtoja, joista kahden ensimmäisen aiheena on lähihistoria. Illat toteutetaan aluehallintoviraston myöntämän kirjastojen kehittämistoimintaan myöntämän hankeavustuksen turvin. Seuraavat neljä iltaa toteutetaan ensi vuoden aikana.

– Akaassa, ainakin Toijalassa, on paljon talvi- ja jatkosodan vaiheista kiinnostuneita ihmisiä, mikä näkyy kirjaston lainauksessa ja vaikuttaa kirjahankintoihin, Merja Eloranta sanoo.

Mika Kuljun luentotilaisuus alkaa kello 19 Akaan pääkirjastossa ja sinne on ilmainen kuljetus Viialan kirjastolta kello 18.30. Paluu Viialaan on noin kello 21. Kuljetusta varten tulee ilmoittautua viimeistään 18. marraskuuta numeroon 040 335 3620. Akaan kaupunginkirjaston järjestämässä tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?