Kaupunginhallitus puolsi veroprosentin nostoa

Akaan_vaakunaAkaan kaupunginhallitus esittää keskiviikkona 12. marraskuuta kokoontuvalle valtuustolle, että Akaan tuloveroprosentti on ensi vuonna 21,50. Korotusta tämänvuotiseen veroprosenttiin tulisi puolen prosentin verran. Tuloveroprosentin nosto lisää Akaan verotuloja noin 1,2 miljoonaa euroa. Pirkanmaan keskimääräinen tuloveroprosentti on 20,12 ja koko maan 19,74.

Kiinteistöverot ennallaan

Kaupunginjohtaja Aki Viitasaari esitti korotusta myös kiinteistöveroprosentteihin.  Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle Hannu Järvisen (sd) ehdotuksesta, että kiinteistöveroprosentit säilytetään tämän vuoden tasolla. Kaupunginhallituksen äänestyksessä Hannu Järvisen ehdotuksen kannalla olivat Markku Anttila (kesk), Marita Markkula (ps), Mari Peräkivi (kesk), Jukka Saari (vas) ja Inka Savolainen (sd). Kaupunginjohtajan esitystä kiinteistöveroprosenttien nostamisesta kannattivat Salla Bister (sd), Eero Lapinleimu (kok), Jouko Rytkönen (kok), Harri Rämö (sd) ja Susanna Saxberg (kok).

Akaan yleinen kiinteistöveroprosentti on 1,05, vakituisten asuinrakennusten kiinteistöveroprosentti 0,65 ja muiden asuinrakennusten kiinteistöveroprosentti 1,25. Kaupunginjohtaja Aki Viitasaari esitti näiden verojen korottamista ensi vuonna 0,05 prosenttiyksiköllä, mikä olisi lisännyt kaupungin verotuloja noin 220 000 euroa. Kaupunginjohtajan mukaan Akaan ensi vuoden budjetista on tulossa ilman veronkorotuksiakin 1,5 miljoonaa euroa alijäämäinen.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?