Akaa-Volley haki voiton Tampereen Kisatovereista

Dimitri Borichev oli Tampereella Akaa-Volleyn tehokkain. Edes TkT:n kolmen miehen torjunta ei pystynyt pysäyttämään 21 pistettä takonutta hakkuria. Kuva: Harri Mattila.
Dimitri Borichev oli Tampereella Akaa-Volleyn tehokkain. Edes TkT:n kolmen miehen torjunta ei pystynyt pysäyttämään 21 pistettä takonutta hakkuria. Kuva: Harri Mattila.

Akaa-Volleyn ykkössarjamiehistö matkasi sunnuntaina 2.11. lähes paikallispeliin Hervannan vapaa-aikatalolle Tampereen Kisatovereiden vieraaksi. Lähtökohdat otteluun olivat mielenkiintoiset, sillä TKT oli akaalaisia kaksi pistettä edellä sarjataulukossa. Lopputulos oli se, että Akaa-Volley nousi puhtaalla 3–0 (20–25, 25–18, 20–25) voitolla ohi Kisatoverien ja on tällä hetkellä lohkon kakkospaikalla.

Ottelu alkoi tasaisesti joskin TKT:n hienoisella hallinnalla. Molemmat joukkueet pelasivat hyvin ja pisteet karttuivat molemmille joukkueille omilla hyvillä suorituksilla. Peli kulki vähillä virheillä verkon molemmin puolin.

Kotijoukkue johti ensimmäistä erää aina tilanteeseen 20–18 asti. Sitten tapahtui se, mikä tamperelaisjoukkuetta vastaan on nähty niin monta kertaa ennenkin viimeisten vuosien aikana: akaalaisilta tulee muutama loistava suoritus. Sitten tulee joku tuomarin ”tulkintapallo”, mikä kääntyy Akaan miehistön eduksi. Sitten Kisatoverien tulisieluiset pelaajat etunenässä Ossi Heino ja Ahti Viita polttavat proppunsa ja toverien peli sekoaa täysin. Hervannassa tämä tapahtumaketju johti Heinon keltaiseen korttiin ja Akaa-Volley vei erän viimeiset pisteet 7–0.

Toinen erä jatkui siitä, mihin ensimmäinen päättyi. Akaa-Volley vei ja kotijoukkue vikisi. Eräpalloa akaalaiset pääsivät syöttämään jo tilanteessa 24–15, mutta kotijoukkue sai vielä muutamalla pinnalla numeroita kaunisteltua.

Pitkä erätauko ei tuonut muutosta

Pitkän erätauon jälkeen kolmas erä alkoi TKT:ltä terävästi. Kotijoukkue karkasi jo 5–3-johtoon, mutta Akaa-Volley ei tästä hätkähtänyt. Ennen kymmentä pistettä Akaan miehistö oli jo saavuttanut Kisatoverit ja mennyt ohikin. TKT:n aikalisät tilanteissa 7–9 ja 19–22 eivät ottelun kulkua kääntäneet, vaan tärkeät kolme sarjapistettä matkasivat ansaitusti Akaaseen.

Akaa-Volleyn ottelun hahmo oli Dimitri Borichev. Dima hyökkäsi 21 pinnaa ja sai +/- saldoksi +15. Hakkurina pelannut Dima pelasi sunnuntaina ehdottomasti tämän kauden parhaan ja tasaisimman ottelun. Hyvää hyökkäystukea antoivat myös yleispelaajat Jimmy Hernandez (11/+9) ja Joni Mikkonen (12/+7).

Seuraava ottelu Akaan miehistöllä on Loimaalla Jankkoa vastaan. Sarjan kärkikamppailu pelataan isänpäivä-sunnuntaina. Kotisalissa Monarilla pelataan sunnuntaina 16.11. ja tuolloin vastustajaksi saapuu HuKi Jyväskylästä.

Dimitri Borichev oli Tampereella Akaa-Volleyn tehokkain. Edes TkT:n kolmen miehen torjunta ei pystynyt pysäyttämään 21 pistettä takonutta hakkuria.