Pohjola Rakennus hioo vielä kerrostalon suunnitelmia

Asunto-osakeyhtiö Akaan Pihakuusen rakennustyöt alkavat keväällä, jos varaajia asunnoille löytyy riittävästi.

Pohjola Rakennuksen suunnittelema kohde on nimetty Asunto-osakeyhtiö Akaan Pihakuuseksi.

Kurkelantielle Toijalaan viisikerroksista kerrostaloa suunnitteleva Pohjola Rakennus Oy Sisä-Suomi ei ole vielä tehnyt päätöstä hankkeen käynnistämisestä. Rakennusliike tekee vielä muutoksia suunnitelmiin ennakkomarkkinoinnissa saamansa asiakaspalautteen perusteella.

– Osaa asunnoista vähän isonnetaan, mutta kuitenkin niin, että ne pysyvät kustannuksiltaan eli myyntihinnoiltaan maltillisina, kertoo hankkeen projektipäällikkö Antti Vilanen Pohjola Rakennuksesta.

Vilasen mukaan tavoitteena edelleen on, että kerrostalohanke toteutuu.

– Paikkakunta on hyvien yhteyksien varrella, kuten Akaakin sitä markkinoi. Uskomme siihen, että tällaiselle hankkeelle löytyy siellä hyvinkin kysyntää. Akaassa kerrostalo per pari vuotta voisi olla sopiva tahti, mikä myy.

Kerrostalon suunnitelmat ovat tällä hetkellä arkkitehdin pöydällä. Vilanen arvioi, että uusi ennakkomarkkinointi on ajankohtaista marraskuussa.

Pohjola Rakennus suunnittelee 33 asunnon kerrostaloa Kurkelantie 8:ssa sijaitsevalle 3100 neliön tontille, jonka yritys on vuokrannut Akaan kaupungilta. Rakennusliike on vuokrannut kaupungilta myös viereisen Kurkelantie 6:ssa sijaitsevan kerrostalotontin.

 

Akaan Seudun Osuuspankki etsii kumppania omalle kerrostalohankkeelleen

Akaan Seudun Osuuspankilla on vuodesta 2011 ollut vireillä hanke kahden kerrostalon rakentamisesta Toijalaan Sampolantien viereisille, nyt joutomaana olevalle alueelle Hämeentien tuntumaan.

Alueella tehty asemakaavan muutos sai valitusprosessin käsittelyn jälkeen lainvoiman kesällä. Asemakaavan muutoksella kerrostalotonttien kerroslukua lisättiin, minkä jälkeen toiselle tontille on mahdollista rakentaa kuusi ja toiselle viisikerroksinen kerrostalo. Ylimmistä kerroksista kaksi kolmasosaa saa olla rakennettu, mikä mahdollistaa ylimpiin kerroksiin isoilla terasseilla olevia huoneistoja.

– Molemmat tontit ovat rakennuskelpoisia. Nyt kartoitamme hankkeeseen soveltuvaa yhteistyökumppania sekä seuraamme Pohjola Rakennuksen hanketta. Minusta Akaan kokoiseen kaupunkiin sopii samaan aikaan useampikin uudiskohde. Nostokurkia tarvitaan kaupungin katukuvassa, toteaa Akaan Seudun Osuuspankin toimitusjohtaja Tuomo Smått.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?