Anne Liias pyörittelee numeroita kotitalonsa työhuoneessa

Anne Liiaksella on töitä tehdessä usein seurana amerikankarvatonterrieri Ada sekä villakoira Osku.

Anne Liiaksella on töitä tehdessä usein seurana amerikankarvatonterrieri Ada sekä villakoira Osku.

Anne Liias on aina pitänyt matematiikasta ja numeroiden pyörittämisestä. Yhden hengen taloushallintoyritystään hän on pitänyt vuodesta 2008 lähtien.

Kiinnostus matematiikkaan ja tietotekniikkaan johti Annen aikoinaan opintoihin Tampereen teknillisessä korkeakoulussa. Opinnot jäivät vähitellen, kun perheeseen syntyi ensimmäinen lapsi syntyi vuonna 1997 vasta vuosi opintojen aloittamisen jälkeen.

Perhe kasvoi pikkuhiljaa, ja Liiaksesta tuli myös omaishoitaja nyt jo 14-vuotiaalle CP-vammaiselle pojalleen. Yhteensä perheeseen syntyi viisi lasta.

Ura taloushallinnon palveluja tarjoavassa yrityksessä sai alkunsa vähän kuin vaivihkaa. Liias lupautui kotiäidin ja omaishoitajan työnsä ohella vapaaehtoiseksi rahastonhoitajaksi Lapsiperheiden Etujärjestölle.

Vähitellen mukaan tuli myös palkanlaskentaa. Tuntui järkevältä perustaa oma toiminimi, sillä entisestä vapaaehtoistyöstä alettiin maksaa korvausta.

Liias oli jo oppinut työstä paljon käytännön kautta, mutta hän myös täydensi osaamistaan opinnoilla Tampereen ammattiopistossa. Kirjanpito ja palkanlaskenta tuntuivat omilta aloilta.

Asiakkaita harrastusten parista

Työ on edelleen sivutoimista oman Viialassa sijaitsevan omakotitalon työhuoneessa. Nuorin lapsi on jo kahdeksanvuotias, joten Anne Liias voisi vähitellen lisätä asiakkaidensa määrää. Tähän asti osa-aikainen työnteko on ollut perheelle toimiva ratkaisu.

Iso osa asiakkaista on tullut yhdistystoiminnan kautta. Liias on aktiivinen monissa eri yhdistyksissä, ja sana hänen palveluistaan on levinnyt lähinnä puskaradion kautta.

– Oli helppoa ryhtyä yrittäjäksi, kun olin tehnyt samaa työtä niin pitkään vapaaehtoisena. En myöskään joutunut tekemään juurikaan rahallisia satsauksia, sillä minulla oli tarvittavat laitteistot valmiina. Minun ei tarvinnut käydä yrittäjäkurssia, jotta olisin valmis perustamaan toiminimen, Liias tuumii.

Joustavuus valttina

Taloushallinnon ammattilainen pitää vahvuutenaan työtapaansa, joka on kehittynyt vuosien saatossa juuri hänelle sopivaksi ja joka palvelee asiakkaita hyvin.

– Olen äärimmäisen joustava. Vastaan työsähköposteihin ja puhelimeen viikonloppuisinkin. Voin järjestää tapaamisia asiakkaiden kanssa hyvin joustavasti, koska minulla ei ole varsinaista liiketilaa, jota joutuisin pitämään auki tiettyinä kellonaikoina.

Joustavuuden haittapuolena on oma ajanhallinta.

– Teen paljon ilta- ja yötöitä. Olen virkeimmilläni tuolloin, mutta puoliso ei ole yötöistäni kovin ilahtunut, Liias hymähtää.

Kaikki hänen asiakkaansa ovat yhdistyksiä tai pienyrittäjiä. Liias ymmärtää heidän tilanteensa eikä väheksy heidän tarpeitaan. Jotkin isommat tilitoimistot eivät ole hänen mukaansa kiinnostuneita pienasiakkaista.

45Anne Liias 3 45Anne Liias 2

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?