Von Baghin Muisteja nähdään Kino Tarttilassa

Peter von Bagh.
Peter von Bagh.

Future Shorts Tampere järjestää kotimaisen elokuvan katsauksen 1.11. kello 18–21 Tarttilan vanhalla työväentalolla yhdessä Tilataidetoimiston kanssa. Iltamissa nähdään sekä lyhyttä että pitkää kotimaista elokuvaa. Tapahtuman ikärajasuositus on 16 vuotta.

Tapahtuman alun lyhtelokuvakoosteessa nähdään sekä perinteisempää fiktiota, kokeellisempaa elokuvaa että elokuvallisia musiikkivideoita. Maarit Lallin Kovat miehet (1999) -elokuvassa perisuomalainen jääräpäisyys ja uhma saa absurdit mittasuhteet. Elokuva palkittiin muun muassa Tampereen elokuvajuhlien parhaan fiktion palkinnolla.

Komediallisempaa puolta edustaa Selma Vilhusen Pitääkö mun kaikki hoitaa? (2012). Elokuva kertoo lapsiperheen kaoottisesta aamusta ja äidistä, joka luulee, että asiat sujuvat parhaiten kun hoitaa kaiken itse. Elokuva kilpaili parhaan lyhytelokuvan Oscarista 2014.

Illan päätteeksi nähtävä pitkä elokuva on edesmenneen elokuvataiteen moniottelijan, Peter von Baghin, pitkä dokumentti Muisteja (2013). Muisteja – pieni elokuva 1950-luvun Oulusta on ohjaajansa henkilökohtaisin elokuva. Siinä hän palaa nuoruuteensa ja kotikaupunkiinsa. Kaupunki sijaitsee Pohjois-Suomessa, mutta se voisi olla missä tahansa muuallakin sodan särkemässä, mutta eteenpäin katsovassa Euroopassa.

Akaan Seudun Osuuspankki tarjoaa ilmaiset leffaliput viidelletoista nopeimmalle. Vapaalippuja on noudettavissa pankin infopisteestä Toijalasta keskiviikkona 29.10. alkaen.

Maailman suurin lyhytelokuvaverkosto

Future Shorts on maailman suurin lyhytelokuvaverkosto ja uudenlainen klubikonsepti, joka yhdistää perinteisen musiikkiklubin ja lyhytelokuvanäytökset yhdeksi tapahtumaksi. Lontoosta vuonna 2003 alkunsa saanut Future Shorts on samalla maailman suurin Pop up -lyhytelokuvafestivaali, joka kerää eri maiden parhaimmistoa kansainvälisiksi näytöksiksi.

Future Shorts Finland aloitti kuukausittaiset lyhytelokuvanäytökset vuonna 2008 Tampereella. Klubitoiminta on laajentunut myös muihin Suomen kaupunkeihin. Kuusivuotisen toimintansa aikana FS Finland on järjestänyt verkostonsa kautta yli 200 lyhytelokuvanäytöstä eri puolilla Suomea. FS Finlandin keskeinen tehtävä ja päämäärä on nostaa lyhytelokuvien näkyvyyttä ja sitä kautta niiden arvostusta omana, itsenäisenä elokuvan lajityyppinä.