Joni Mikkonen palasi kasvattajaseuran riveihin

Toipilaanakin Joni Mikkonen (17) oli sunnuntai-illan hahmo. Akaa-Volleyn puolella  hyökkäystä varmistavat Rami Rekomaa, Hasse Mattila ja Dimitri Borichev. Kuva Markku Ruonala.
Toipilaanakin Joni Mikkonen (17) oli sunnuntai-illan hahmo. Akaa-Volleyn puolella hyökkäystä varmistavat Rami Rekomaa, Hasse Mattila ja Dimitri Borichev. Kuva Markku Ruonala.

Akaa-Volleyn lentopallomiehistöllä oli tuplaviikonloppu 1-sarjassa. Lauantaina kohdattiin vieraskentällä Mikkelin Passarit ja sunnuntaina Monarilla Vantaan Lentopallo. Lauantain Mikkelin vierailulta kotiin tuomisina oli puolitoista erää melko hyvää lentopalloa ja sen jälkeen täydellinen sukellus. Lauantaina jaossa olleet sarjapisteet jäivät Savoon tylyin lukemin 3–1 (25-19, 22-25, 25-14, 25-12).

– Käsittämätön notkahdus voitetun erän jälkeen, eikä siitä sen enempää, ruoti niukkasanaisesti Akaan pääkäskijä Lauri Tihinen sunnuntain kotiottelun alla Mikkelin tapahtumia.

Mikkonen palasi puolikuntoisena

Onneksi jo sunnuntain alkulämmittelyssä näki, että Akaa-Volleyn miehistö on vierastappion kotimatkalla käsitellyt, ja ilmeet ennen kotiottelua olivat rennon iloiset. Suurena tekijänä tähän vaikutti varmasti se, että Joni Mikkonen oli pukenut Akaa-Volleyn pelipaidan päälle ja uhkui pelihaluja.

Mikkonen toipuu edelleen polven leikkausoperaatiosta ja on vasta muutamissa harjoituksissa uskaltanut ottaa kevyitä hyppyjä. Valmentaja Tihinen heitti rohkeasti toipilas Mikkosen avauskuusikkoon ja tämä näkyi kentällä välittömästi. Vaikka Mikkonen vielä puolikuntoinen onkin, näytti hän esimerkillään, miten toissakauden SM-liigan pistepörssin kärkimies pelaa.

Pallo lähti kädestä muutamaan otteeseen melko mallikkaasti, vastaanottopeli toimi kelvollisesti ja Mikkonen ”johti” kuusikon pelaamista puolustuksesta lähtien. Pariin otteeseen mies innostui hieman neuvomaan tuomareitakin, mutta pelijärjestys pysyi hyvin tuomarikaksikon käsissä.

Ensimmäinen erä lipesi jatkopalloilla vierailijoille 28-30, mutta toisessa erässä kotijoukkue näytti sitten jo Vantaalaisille kaapin paikkaa. Erä tuli suvereenisti Akaa-Volleylle 25-12.

Toisen erän lopulla hakkurina pelannut Dimitri Borischev pyöräytti hieman nilkkaansa ja jäi pelistä puoleksitoista eräksi sivuun. Akaa-Volleyn pelaajille jouduttiin hakemaan hieman uusia roolituksia, ja siinä vantaalaiset pääsivät peliin mukaan ja pystyivät taistelemaan erävoitoista kolmannen ja neljännen erän loppumetreille asti. Akaa-Volley kuitenkin kesti vantaalaisten rynnistyksen ja nappasi sekä kolmannen että neljännen erän kotiin lukemin 25-21, ja kolme pistettä jäivät Akaaseen eräluvuin 3-1.

Kokenut Hernandez säesti hyökkäyksissä

Akaa-Volleyn parhaana palkittiin yleispelaaja Jimmy Hernandez. Hernandez oli tutun varma joka osa-alueella, mutta erityisesti laitahyökkäysten päättäminen oli tehokasta. Puolustuspäässä Vantaalaisten hyökkäyksiä poimi näyttävästi ylös vasta 18-vuotias libero Sakari Liehu. Mielenkiintoista on nähdä, kuinka paljon Liehu vielä kauden aikana näiden kovien pelimiesten rinnalla kehittyy.

Entä sitten Joni Mikkosen jatko?

– Koetetaan nyt saada jalka kunnolla pelikuntoon ja nautitaan pelaamisesta. Vähän on työ-  ja muut kuviot vielä auki, mutta tällä hetkellä mennään Akaa-Volleyn matkassa ja pelaaminen täällä maistuu, myhäili silmin nähden tyytyväisenä hallilta pois kävellyt Mikkonen.