Yritys-Konhosta tulee Akaa Point

Akaa Pointiin johtavan sisääntulotien alkupää on jo valmis.

Akaa Pointiin johtavan sisääntulotien alkupää on jo valmis.

Nykyisen Yritys-Konhon uudeksi nimeksi tulee Akaa Point. Sisu-hankkeen ohjausryhmä eli Sisu-tiimi teki nimivalinnan keskiviikkona.

– Se on lyhyt ja ytimekäs. Akaa näkyy siinä selkeästi, ja sijainti tulee selväksi, sanoo Sisu-hankkeen vetäjä Kristiina Salo ja jatkaa.

– Point on helppo suomalaisenkin lausua, ja se on helposti ymmärrettävä. Se toimii myös kansainvälisesti, sillä keskittymän ja pisteen ymmärtää monenmaalainen ihminen, vaikka ei niin paljon englantia osaisikaan.

Sisu-tiimi oli nimestä yksimielinen. Akaa Pointia ehdottanut vantaalainen Juha Järvinen tulee saamaan jonkin palkinnon, mutta Salon mukaan ei aivan tonttia. Muita loppusuoralle päässeitä ehdotuksia olivat muun muassa Akaa Origo sekä Akaa Park, jota ehdotti useampikin henkilö.

– Näiden lisäksi Konhosta oli väännetty yhtä sun toista ehdotusta, mutta siitä haluttiin luopua, vaikka Yritys-Konho jää alueen kaavanimeksi, Salo sanoo.

Entisestä Yritys-Konhosta aletaan heti käyttää Akaa Point -nimeä, mutta markkinoinnissa se näkyy kuukauden tai kahden kuluttua, kun viestintästrategiaan sisältyvä visuaalinen suunnitelma valmistuu ja markkinointimateriaalia on käytettävissä.

Toijalan Savikosta pääradan ja Hämeentien välissä Ysitielle saakka ulottuvan, noin 180 hehtaarin yritysalueen kaava on lainvoimainen, kun Korkein hallinto-oikeus kumosi siitä tehdyt valitukset syyskesällä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?