Visavuoren urut soivat ensi kertaa kymmeneen vuoteen

Visavuoren ainutlaatuiset, historialliset urut soivat syysillassa sunnuntaina 26. lokakuuta kello 17.30. Urkuri Anna-Maria Lehtoaho konsertoi Visavuoren ateljeessa soittaen miljööseen sopivia suomalaisten säveltäjien teoksia. Musiikkina kuullaan ainakin Merikantoa, Maasaloa ja Linnavuorta. Konsertti alkaa kello 17.30, ja sen kesto on noin 40 minuuttia.

Visavuoren urut on omin käsin rakentanut kuvanveistäjä Emil Wikströmin veli, urkujenrakentaja K.G. Wikström. K.G. Wikström opiskeli urkujen rakentamista Amerikassa toisin kuin suurin osa muista ajan urkujenrakentajista, joten Visavuoren urut ovat tekniikaltaan ja rakennustavaltaan hyvin poikkeavat muihin suomalaisiin urkuihin verrattuna.

Urut kunnostettiin pitkän hiljaiselon jälkeen vuonna 2004. Urut kunnosti urkuäänittäjä Jouko Pirkkanen. Jouko Pirkkanen virittää urut jälleen soittokuntoon alkuviikosta.