Toijalan urheilukentän kunnostaminen jäämässä haaveeksi

Toijalan Vauhti tyytyisi urheilukentän paikkaukseen ja lajipaikkojen kunnostamiseen

Toijalan Vauhdin mielestä Toijalan urheilukentän lajipaikat kaipaisivat kunnostamista.

Toijalan Vauhdin mielestä Toijalan urheilukentän lajipaikat kaipaisivat kunnostamista.

Toijalan Vauhti on lähestynyt Akaan kaupunginhallitusta kirjeellä, jossa urheiluseura esittää Toijalan urheilukentän kunnostamista mahdollisimman nopealla aikataululla. Pontimena kirjeen lähettämiseen on teknisen lautakunnan 30. syyskuuta tekemä päätös, jonka mukaan Toijalan urheilukentän kestopäällysteen ja kenttälajipaikkojen kunnostaminen poistettiin vuosien 2016–2017 taloussuunnitelmasta. Taloussuunnitelmassa kentän kunnostamiseen oli esitetty 200 000 euroa, ja summalla on ollut tarkoitus uusia kentän pintakerros sekä sen alla oleva joustokerros sekä kunnostaa huonoon kuntoon menneet lajipaikat. Toijalan Vauhti esitti urheilukentän kestopäällysteen uusimisesta tekniselle lautakunnalle ja vapaa-aikalautakunnalle vuonna 2012.

7. lokakuuta päivätyn kirjeen ovat allekirjoittaneet Toijalan Vauhdin puheenjohtaja Heidi Hiden-Knuutila, varapuheenjohtaja Kirsi Huilla, yleisurheilujaoston puheenjohtaja Kari Uolamo ja kilpailutoimikunnan puheenjohtaja Tuulikki Moisio.  Vauhtilaiset toteavat kirjeessään ymmärtävänsä Akaan vakavan taloustilanteen ja esittävät sen vuoksi kentän kunnostamista mahdollisimman nopealla aikataululla, mutta puolet perusteellista korjausta halvemmalla. Kirjeen mukaan kenttä voitaisiin kunnostaa samaan tapaan kuin Parkanon kaupungin urheilukenttä.

– Parkanossa kentänpäällysteen pahiten vaurioituneet kohdat leikattiin ja paikattiin, ja lopuksi kestopäällyste pinnoitettiin ruiskumaalaamalla. Tämän lisäksi kunnostettiin pahiten vaurioituneet kenttälajipaikat. Kustannukset olivat noin 100 000 euroa, johon hanke sai valtionapua 31 000 euroa, kirjeessä todetaan.

Vauhtilaisten mukaan kentästä tulisi näin korjaamalla turvallinen useammaksi vuodeksi. Lisäksi Vauhti toivoo kentälle hoito- ja kunnossapitosuunnitelmaa.

– Kentän pinnoitteen kuluneisuus, pinttynyt lika, liukkaus, repeämät sekä pohjan pettäminen paikoitellen tekevät kentästä käyttäjille vaarallisen ja haittaavat siellä järjestettävää, erityisesti lapsille ja nuorille suunnattua vilkasta toimintaa. Vakavan tapaturman sattuminen on vain ajan kysymys, seura perustelee.

Vauhdin edustajien mukaan kenttää ei voida nykyisessä kunnossaan hoitaa asianmukaisella tavalla.

– Vuosi sitten tehdyssä koneellisessa pesussa pinttynyt lika ei enää lähtenyt päällysteestä kunnolla. Lisäksi käsittely laajensi pinnoitteessa olevia repeämiä entisestään sekä irrotti siitä paloja.

Huiput treenaavat jo muualla

Toijalan urheilukenttä on käyttäjämäärältään Akaan kaupungin keskeisimpiä liikunta- ja urheilupaikkoja. Toijalan Vauhdin vuonna 2012 tekemän laskelman mukaan kentän käyttäjämäärä nousee viiden kesäkuukauden aikana yli 10 000:een.

– Toiminta on erittäin vilkasta ja monipuolista, sillä kenttää käyttävät säännöllisesti niin koulut, päiväkodit, paikalliset seurat kuin yksittäiset henkilöt ja perheet.

Sen sijaan tavoitteellisesti valmentautuvat seuran urheilijat eivät enää kirjeen mukaan uskalla harjoitella Toijalassa, vaan käyttävät esimerkiksi Apian kenttää Valkeakoskella.

Toijalan Vauhdin mukaan seuran huiput treenaavat mieluummin muualla kuin Toijalan kentällä.

Toijalan Vauhdin mukaan seuran huiput treenaavat mieluummin muualla kuin Toijalan kentällä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?