Kirkonkylän koululla on enemmän oppilaita ja isompi jalkapallokenttä

Lakkautetulta Kylmäkosken Aseman koululta siirtyi 11 oppilasta Kirkonkylän koululle. Aseman alakoululaisista 14 lähti Urjalaan. Kirkonkylän koulun rehtorin Heli HottiPaanasen mukaan Aseman oppilaat ovat sopeutuneet uuteen kouluunsa hyvin.

– Isommat oppilaat tunsivat toisensa ennestään, koska Kirkonkylän koululta oltiin Asemalla evakossa. Pienet ovat puolestaan käyneet täällä eskarin.

Myös Asemalta tulleille tokaluokkalaisille Peetu Peräkivelle ja Linnea Koskiokarille Kirkonkylän koulu on tuttu talo siellä vietetyn eskarivuoden ansiosta.

– Ainakin täällä on enemmän oppilaita kuin Asemalla, Linnea miettii koulujen eroja.

– Täällä on isompi jalkapallokenttä, Peetu jatkaa.

Linnea kertoo saaneensa uudesta koulusta uusia kavereita, vaikka Linnean luokan muut tytöt siirtyivät Asemalta kouluun Urjalaan.

Asemalta Kirkonkylään tulivat myös opettaja Bjarne Illman sekä Riikka Kontio, joka on tämän lukuvuoden virkavapaalla. Kirkonkylän koulun 98 oppilasta opettaa viisi opettajaa. Ykköset ja kakkoset muodostavat 21 oppilaan yhdysluokan.

Bjarne Illman opettaa nelosia. Luokassa ei ole yhtään entistä asemalaista, mitä opettaja ei pidä huonona asiana.

– Lapset joutuvat oikeasti sopeutumaan tänne, mutta samalla he tietävät, että olen täällä. Tosi hienosti täällä on mennyt. He eivät ole kaivanneet minua.

Illmania harmittaa silti edelleen Aseman koulun sulkeminen. Hänen mielestään koulua ei olisi kannattanut lakkauttaa, ennen kuin kiinteistölle on ostaja. Tänä syksynä kaupunki joutui ottamaan Aseman koulun uudelleen käyttöön, kun Pappilasta siirtyi sinne oppilaita sisäilmaongelmien takia.

– Nyt osoitetaan, että talo on käyttökuntoinen ja hyvä, mutta siellä asuvat lapset eivät saa käydä siellä koulua.

Korjatuissa tiloissa on hyvä olla

Kirkonkylän koulun oppilaat olivat toissakevään evakossa sisäilmaongelmien takia. Korjauksia tehtiin kesän aikana ja oppilaat palasivat koululle elokuussa 2013. Pitkään huonon sisäilman aiheuttamista oireista kärsinyt rehtori Heli Hotti-Paananen palasi johtamaan koulua vasta tänä syksynä. Viime syyslukukauden hän oli Pappilassa, josta hän sisäilmaongelmien takia siirtyi kevääksi Arvo Ylppöön.

Rehtorin mukaan Kirkonkylän koulun korjatuissa tiloissa sisäilma on parantunut.

– Niissä tiloissa, jotka on korjattu, on hyvä olla. Loppuja vielä selvitellään.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?