Akaa-Volley haki sarjapisteet Jyväskylästä

Akaa-Volleyn Adjete Agnithey sai HUKI-pelissä yksityiskohtaisia ohjeita valmentaja Risto Lahdelta.
Akaa-Volleyn Adjete Agnithey sai HUKI-pelissä yksityiskohtaisia ohjeita valmentaja Risto Lahdelta. Kuva: Harri Mattila

Nuorekas HUKI-Jyväskylä piti Akaa-Volleyn ykkössarjamiehistöä tiukoilla viime sunnuntain sarjakierroksella. HUKI käytti kotisalin edun hyväkseen ensimmäisessä erässä numeroin 25–21. Jatkossa akaalaisten otteet kuitenkin varmistuivat.

– Toisessa erässä meidän nuorisoketjumme herätti koko joukkueen. A-junnut onnistuivat hienosti, ja peli koheni loppua kohden. Vaikka tiukkaahan se silti oli, analysoi apuvalmentaja Risto Lahti heti pelin jälkeen.

Tasaisuus on ehkä parhaiten HUKI–Akaa-Volley peliä kuvaava arvio. Edellytykset viisieräiseen mittelöön olivat olemassa, mutta neljännen erän tulos 23–25 ratkaisi pelin akaalaisten hyväksi.

– Nuorten lisäksi pitää kehua Arttu Löfgreniä. Arttu istutettiin ensimmäistä kertaa yleispelaajan tontille, ja normaalisti hakkurina pelannut pallontappaja vastasi siirtoon loistavasti. Saattaa olla, että mies joutuu hihahommiin jatkossakin, arvioi Lahti.

HUKI-Jyväskylä pelasi pirteän ottelun ja on varmasti kokeneempien joukkueiden kiusana jatkossakin. Akaa-Volleyta vastaan HUKI teki saldon 25–21, 23–25, 19–25 ja 23–25.

Seuraavaan kotipeliin torstaina 16.10. Akaa-Volley saa vastaansa liigakokemusta pitkälti yli tuhannen ottelun verran, kun vieraaksi tulee Lempäälän Kisa. Veljekset Ossi ja Antti Vesanen, Sauli Silpo, Sten Kruuda ja kumppanit kiinnostavat varmasti lentopalloa tuntevaa yleisöä.