Samat kohteet pyörivät kaupungin kevätkatselmuslistalla jo kolmatta vuotta

Isovainion ja Koskenkyläntien romutonteille luvassa uhkasakko

Akaan kaupunkisuunnittelulautakunta käsitteli kokouksessaan 3. syyskuuta kevätkatselmuskohteita kaikkiaan kolmen vuoden ajalta. Yhtään uhkasakkoa ei ole kuitenkaan tähän mennessä ehditty asettaa, vaikka muutamissa kohteissa ei ole pariin vuoteen noudatettu kaupunkisuunnittelulautakunnan siistimiskehotuksien määräaikoja, selvityspyyntöjä tai annettu vastinetta kehotuskirjeisiin.

Tämänvuotisen kevätkatselmuksen kaupunkisuunnittelulautakunta piti 12.–13. toukokuuta, ja kohteena olivat lähinnä kaava-alueet. Yksityisten omistajien tonttien lisäksi syyniin joutuivat myös kaava-alueella sijaitsevat Akaan omistamat joutomaat.

–  Kaupungille annettiin myös kehotuksia monista yleisistä alueista, joista hoitamatta olivat muun muassa Toijalan keskustan alueen joutomaat. Esimerkiksi Alventien ja Kurisjärvetien risteyksissä on alueita, joita ei ole lainkaan hoidettu. Tavoite olisi, että myös piennaralueita saataisiin kuntoon. Nyt siellä on jotain töitä aloitettukin, Akaan vastaava rakennustarkastaja Anu Hytönen luettelee.

Lautakunnan edustajina kierroksella mukana olivat tänä vuonna Mikko Mäntysalo ja Matti Humaloja.

Heinäkuussa 2012 Isovainiolla näytti tältä.

Heinäkuussa 2012 Isovainiolla näytti tältä. Välillä romujen määrä väheni, mutta nyt tilanne on taas pahentunut. Kuva: Mikko Peltoniemi

Vaikka lautakunta sai todeta monen katselmuskohteen tulleen siivotuksi, on tilanne joidenkin siivottavaksi määrätyn kiinteistön kohdalla Hytösen mukaan vain pahentunut. Hankalin tilanne on Hytösen mukaan Viialan Isovainiolla, jossa kiinteistön pihalle ja peltoalueille alkoi kertyä kymmeniä autonromuja ja muuta roinaa jo vuonna 2012.

– Emme ole saaneet kiinteistönomistajaan yhteyttä, ja tilanne tontilla on taas pahentunut. Seuraavaksi tälle kiinteistölle asetetaan uhkasakko, rakennustarkastaja toteaa.

Uhkasakkomenettelyyn siirtyy myös Viialan Koskenkyläntien varrella sijaitseva kiinteistö, jonka piha-alueella on niin ikään romua ympäristöä rumentamassa.

Uhkasakot menevät valtion kassaan, sillä kaupungilla ei ole sakottamisoikeutta. Jokaisesta uhkasakkopäätöksestä Akaan kirstuun kilahtaa kuitenkin 200 euroa.

Siivous- ja purkamisaikaa kuun loppuun

Akaa antoi vuoden 2012 kevätkatselmuksessa kehotuksen myös Tyriseväntien varrella sijaitsevan huonokuntoisen ladon kunnostamisesta tai purkamisesta.  Ladon omistajat eivät kuitenkaan ole purkaneet latoa ja sen kunto on rakennustarkastajan mukaan edelleen huonontunut. Koska ladon omistajat eivät ole hakeneet asiaa koskevia kirjeitä, ne on lähetetty omistajille haastemiehen välityksellä. Samalla ladon purkamisen määräaikaa on jatkettu tämän kuun loppuun eli 31.10. saakka.

Myös kaksi vuoden 2013 kevätkatselmuksessa siivottavaksi määrättyä kiinteistöä sai siivoamiselle lisäaikaa tämän kuun loppuun. Anu Hytösen mukaan Viialan Kylkitien kiinteistön pihalla olevia jätteitä ja rojuja on syksyn kuluessa siivottu ja myös Savikoskentien varrella sijaitsevan tontin autonromut on luvattu poistaa ennen talven tuloa.

– Nämä kohteet saavat lisäaikaa, sillä he ovat ruvenneet kiiruusti siivoamaan. Kävin Savikoskentiellä katsomassa, ja sovimme, että näkymät siistiytyvät siellä ennen talven tuloa ja autonromut tulee hoitaa pois, jotta näkymä tielle päin siistiytyy.

Myös Viialan Kylänkadun ja Toijalan Kurjenkalliontien varrella sijaitsevat kiinteistöt saivat siivoukseen lisäaikaa tämän kuun loppuun eli 31.10. asti. Syitä olivat muun mutta omistajan vaihtuminen tai omistajan muuttaminen uuteen osoitteeseen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?