Kurkelantielle on suunnitteilla viisikerroksinen kerrostalo

Asunto-osakeyhtiö Akaan Pihakuusen rakennustyöt alkavat keväällä, jos varaajia asunnoille löytyy riittävästi.

Asunto-osakeyhtiö Akaan Pihakuusen rakennustyöt alkavat keväällä, jos varaajia asunnoille löytyy riittävästi.

Pohjola Rakennus Oy Sisä-Suomi suunnittelee viisikerroksisen kerrostalon rakentamista Kurkelantie 8:ssa sijaitsevalle tontille Toijalan keskustan tuntumaan. Asunto-osakeyhtiö Akaan Pihakuuseksi nimetty hanke käynnistyy, jos puolet 33 huoneistosta varataan juuri alkaneessa ennakkomarkkinoinnissa.

– Jos varaajia saadaan riittävästi, meillä on edellytykset aloittaa työt alkukeväällä. Muuttovalmiina talo olisi vuodenvaihteen tienoilla 2015–16. Nopea aloitus on mahdollinen senkin puolesta, että hankkeelle on haettu aikanaan jo rakennuslupa, kertoo projektipäällikkö Jyrki Wahlman Pohjola Rakennuksesta.

Korttelissa tehtiin vuonna 2009 asemakaavan muutos, joka mahdollistaa viisikerroksisen kerrostalon rakentamisen aikaisemman kahden ja kolmen kerroksen sijaan. Pohjola Rakennuksen 3100 neliön tontti on kaupungin vuokratontti, ja se on vuokrannut myös viereisen Kurkelantie 6:ssa sijaitsevan kerrostalotontin. Kahdesta tontista Pohjola Rakennus maksaa kaupungille yhteensä noin 17 000 euron vuosivuokraa.

– Tässä vaiheessa toteutamme yhden talon, Wahlman toteaa.

Rakennusliike yritti käynnistää kerrostalohanketta samaisella tontilla muutama vuosi sitten, mutta tuolloin kysyntää ei ollut riittävästi.

– Silloin tarjolla oli vähän isompaa asuntoa ja ennakkomarkkinoimme kohdetta senioriasuntona. Nyt olemme liikkeellä uudella asuntojakaumalla. Olemme yrittäneet haistella, mikä siellä ostajia kiinnostaisi. Vaikka kyse ei ole nyt senioritalosta, asunnot sopivat kaikille ja ovat määräysten mukaisesti esteettömiä, projektipäällikkö Jyrki Wahlman kuvailee.

Hissitalossa on tarjolla yksiöitä ja kaksioita, joiden keskihinta on hieman yli 3000 euroa neliöltä.

Pienimmissä, noin kolmenkymmenen neliön asunnoissa, on tupakeittiö ja alkovi. Suurimmat ovat 49,5 neliön saunallisia kaksioita. Pienimmissä asunnoissa ei ole saunaa. Uuteen taloon ei ole tulossa myöskään yhteisiä saunatiloja.

– Saunalla ei ole enää niin paljon kysyntää kuin takavuosina. Jos sitä tarjotaan, monesti se halutaan muuttaa vaatehuoneeksi. Jättämällä sauna pois pienimmistä asunnoista saadaan asunto tehokkaammin suunniteltua ja väljemmäksi. Ostaja, joka ei kaipaa saunaa, saa niin rahoilleen enemmän vastinetta, Wahlman kertoo.

Hän arvioi kysynnän selviävän ennakkomarkkinoinnissa nopeasti.

– Eihän Toijala ole kaikkein vilkkaimpia markkinapaikkoja esimerkiksi Tampereeseen verrattuna, mutta rakennuspaikka on ainutlaatuinen Toijalan näkövinkkelistä katsottuna. Keskusta ja kaikkein keskeisimmät paikat ovat alle puolen tai vähintään alle kilometrin päässä. Sellaisia paikkoja on vähemmän tarjolla, projektipäällikkö toteaa.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?