Akaa neuvottelee perusturvajohtajan pestistä Urjalan kanssa

Akaan kaupungilla ja Urjalan kunnalla on tällä hetkellä yhteinen perusturvajohtaja.  Yhteistyö on perusteltua, koska Akaa on myös Urjalan sosiaali- ja terveysasioiden isäntäkunta. Tehtävää hoitaa Urjalan perusturvajohtaja Elina Antila. Vuoden 2014 loppuun voimassa olevassa sopimuksessa palkkaus- ja aikajaossa Akaan osuudeksi tulee 75 prosenttia ja Urjalan 25 prosenttia.

Urjalan kunta haluaa jatkaa sopimusta joko määräaikaisena tai toistaiseksi voimassa olevana. Perusturvajohtajan virkaan liitettäisiin myös työllisyyspäällikön tehtävät. Akaan valtuusto hyväksyi keskiviikon kokouksessaan kaupunginhallituksen esityksen neuvottelujen käymiseksi, mutta määräaikaisesta viranhoidosta vuosina 2015 ja 2016. Määräaikaisuutta perustellaan tulossa olevalla sote-uudistuksella, joka pistää henkilöstön aseman uuteen uskoon. Akaa haluaa pohtia 2017, millaisen perusturvajohtajan kaupunki tarvitsee. Myös ennen sote-uudistusta perusturvajohtajan tehtäväkenttään tulee muutos, kun Akaan päivähoito siirtyy 2015 sivistystoimen alaisuuteen.

Savolakodille rahoitus

Akaan kaupunki rakentaa 12-15 –paikkaisen erityisasuntolan kehitysvammaisille, mikäli saa asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aralta investointiavustusta. Valtuusto myönsi keskiviikon kokouksessaan hankkeelle 1,5 miljoonan euron määrärahan.

Perusteluna uudisrakennukselle on, että Akaan kaupungissa on lähivuosina lisääntymässä merkittävästi erityisesti nuorten aikuisten kehitysvammaisten asumispalvelujen ja työtoiminnan palvelujen tarve.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?