Toijalan Pallo ja FC Melody mättivät maaleja

Viialan Haihunkoskella pelattu lauantain ottelu oli Toijalan Pallo -49:n maalijuhlaa. Janne Hevonoja teki ottelussa yhden  ja Joonas Saariniemi, numero 3, kaksi maalia. Kuva: Pentti Jussila.

Viialan Haihunkoskella pelattu lauantain ottelu oli Toijalan Pallo -49:n maalijuhlaa. Janne Hevonoja teki ottelussa yhden ja Joonas Saariniemi, numero 3, kaksi maalia. Kuva: Pentti Jussila.

Toijalan Pallo -49 pelasi tämän kauden viimeisen kotipelinsä Viialan urheilukentällä viime lauantaina. Tampereen piirin nelosdivisioonassa pelaava akaalaisjoukkue otti reilun 7–4 (3–1) voiton tamperelaisesta FC Melodysta.

Pikku painetta putoamisesta tunteva Melody oli ensimmäiset 20 minuuttia täysin tahdin määräävä. Topa ei juuri päässyt pois omalta kenttäpuoliskoltaan. Kahdessa vaivaisessa minuutissa tilanne oleellisesti muuttui. 22. minuutilla Sampsa Laakso avasi pelin lukemiin 1–0, ja milteipä heti perään, 24. minuutilla, Joonas Saariniemi vei joukkueen 2–0 johtoon. Samainen Joonas muutti numerot 40. minuutilla vielä 3–0:aan.

42. minuutilla tuomittiin Melodylle rangaistuspotku. Se kuitenkin tuhrittiin tolppakutiin. Taukonumeroiksi 3–1 teki Melodyn Karri Palonen.

Haihunkosken yleisöä hellittiin toisella jaksolla vielä seitsemällä osumalla. Tamperelaiset tulivat toisen jakson aluksi tasoihin Matti Taipaleen ja Niko Innasen osumilla. Melodyn hyökkäysinto lisääntyi, mutta samalla lisääntyi myös kotijoukkueen mahdollisuudet lisäosumiin. Tällä kertaa Topa käytti paikkansa hyvin.

Kotijoukkueen maaleista tällä jaksolla vastasivat Ilari Rantala, Aate Jokinen, Janne Hevonoja sekä Ville Ojala. Vierasjoukkueen kavennuksesta sekä ottelun viimeisestä maalista vastasi Tuomas Lehti. Topan maalissa aloitti Juha Pietikäinen, koska muut veräjänvartijat oli viety muihin edustustehtäviin. Juha hoiti torjuntahommat mallikkaasti, mutta joutui jättämään loukkaantumisen vuoksi kentän 50. minuutilla. Häntä tuurasi loppuajan Toni Niskala.

Tappio jätti FC Melodyn pikku paineeseen sarjapaikan säilymisestä.  Joukkue selvinnee kuitenkin heikosta Sastamalan Woimasta päätöskierroksella lauantaina 27. syyskuuta.

Ottelun palkitut Toijalan Pallo: Janne Hevonoja. Melody: Tuomas Lehti. Palkintoraadissa Akaan Seutua edustanut  Liisa Ahokas jakoi tähdet kotijoukkueen parhaille: 3: Janne Hevonoja, 2: Joonas Saariniemi, 1: Juha Pietikäinen.

Tulevana lauantaina Topa päättää sarjakautensa Urjalassa. Tänä vuonna 50-vuotisjuhliaan viettävä Urjalan Palloseura tuskin luopuu helposti pisteistä. Ottelu Urjalan urheilukentällä alkaa kello 15.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?