Akaalaiset nuoret miehet tuomittiin mittaviin korvauksiin

Akaalaismies kaltereiden taakse neljäksi kuukaudeksi

Pirkanmaan käräjäoikeus luki 12. syyskuuta kolmelle akaalaiselle nuorelle miehelle tuomion muun muassa törkeästä varkaudesta. Kolmikko murtautui viime vuoden elokuussa viialalaisen Jalonpinta Oy:n aidatulle piha-alueelle ja anasti yrityksen irtainta omaisuutta noin 15 000 euron arvosta. Teon jälkeen kaksi tekijää myi anastettua tinahopea-ainesta romuliikkeeseen, mutta osa anastetusta omaisuudesta jäi myös kateisiin.

Käräjäoikeus tuomitsi akaalaisten lisäksi kaksi muuta nuorta miestä kätkemisrikoksesta ja tuottamuksellisesta kätkemisrikoksesta 30 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Tuomitut myivät akaalaisten Jalopinnalta anastamaa teräsromua edelleen romuliikkeeseen. Heidät velvoitettiin korvaamaan valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä 292,50 euroa.

Yksi tekijöistä oli alaikäinen

Jutun päätekijänä pidetty, 23-vuotias akaalainen mies tuomittiin neljäksi kuukaudeksi vankeuteen törkeästä varkaudesta sekä huumausainerikoksesta. Tuomittu kasvatti laittomasti hamppua käytettäväksi huumausaineensa. Hänen asunnostaan löytyi 13 kannabiskasvia viime vuoden loka-marraskuussa. Lisäksi hän on laittomasti polttanut kannabista.  Vankeusrangaistukseen vaikutti myös tekijän aikaisempi, yhden vuoden ehdoton vankeusrangaistus.

Toinen akaalainen tuomittiin näpistyksestä, väärän henkilötiedon antamisesta, näpistyksen yrityksestä ja törkeästä varkaudesta kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Tuomittu anasti toukokuussa 2013 tamperelaiselta kirpputorilta vaatteita noin 70 euron arvosta ja kiinni jäätyään esiintyi poliisille väärällä nimellä. Kesäkuussa sama tekijä jäi kiinni Kylmäkosken Tokmannilla yrittäessään anastaa kahta lonkerotölkkiä.

Kolmas akaalainen mies tuomittiin nuorena henkilönä törkeästä varkaudesta kuuden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Lisäksi akaalainen kolmikko velvoitettiin korvaamaan yhteisvastuullisesti Jalopinta Oy:lle yhteensä 3 700 euroa sekä vakuutusyhtiölle noin 15 000 euroa korvauksia muun muassa anastetusta ja rikotusta omaisuudesta ja asian selvittely- ja oikeudenkäyntikuluista. Tämän lisäksi maksettavaksi tulivat valtiolle maksettavat todistelukustannukset.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?