Kätevän opetus siirrettiin toistaiseksi liikuntasaliin

Mikrobiongelma tyhjensi koko rakennuksen Arvo Ylpön koululla

Kätevän luokkatiloja tyhjennettiin maanantaina.

Kätevän luokkatiloja tyhjennettiin maanantaina.

Yksi Arvo Ylpön koulun 1–2-luokista joutui muuttamaan maanantaina Kätevänä tunnetusta rakennuksesta koulun liikuntasaliin. Kaksi opettajaa ja 34 oppilasta väistyivät sisäilmaongelmaa, joka johtuu rakennuksen alapohjan haitallisesta mikrobivauriosta.

Koulun rehtorin Visa-Matti Vuoriston mukaan tiedot rakennuksessa olevien opettajien ja oppilaiden oireista alkoivat lisääntyä viime lukuvuotena. Kaupunki päätti teettää koulun rakenteista tutkimukset, jotka paljastivat alapohjan mikrobivaurion.

– Mittaustulokset käsiteltiin viime torstaina sisäilmatyöryhmässä, perjantaina käynnistyi ionisointi ja maanantaina siirtyminen liikuntasaliin.

Tiedot oppilaiden oireista ovat tulleet terveydenhoitajan kautta ja henkilökunnan oireista työterveyshuollon kautta.

– Työterveyshuolto on hoitanut asiaa yhteistyössä teknisen toimen kanssa ja sisäilmatyöryhmässä, jossa on moniammatillisuutta. Tietysti olen myös rehtorina avainasemassa käyttäjänä edustajana, Vuoristo sanoo.

Maanantain ajan 1-2C-luokka ulkoili ja oli muissa tiloissa.

Iltavuorot peruutetaan, Akaan Opisto siirtyy

Akaan kaupungin vt. kiinteistöpäällikön Juha Jalosen mukaan Kätevän lattiat puretaan ja tilalle rakennetaan uudet. Tutkimukset tehneen Jommi Suonkedon lopullista raporttia Jalosella ei ole, mutta

Kätevän lattiat on purettava ja uusittava. Kaupungin vt. kiinteistöpäällikkö Juha Jalonen arvioi, että työhön menee puolisentoista kuukautta.

Kätevän lattiat on purettava ja uusittava. Kaupungin vt. kiinteistöpäällikkö Juha Jalonen arvioi, että työhön menee puolisentoista kuukautta.

alustavien tietojen mukaan korjaustoimenpiteet eivät kohdistu muualle kuin alapohjaan. Jalonen arvioi töiden kestävän noin puolitoista kuukautta.

Kätevässä on tuulettuva rossipermantorakenne, jonka tuuletusaukot ovat Juha Jalosen mukaan olleet normaalisti auki.

– Tuuletuksen luulisi riittävän, mutta joku vahinkotapahtuma tämän on jossain vaiheessa aiheuttanut.

Arvo Ylpön koulun muissa rakennuksissa ei nyt tehty tutkimuksia, mutta tiilirakenteinen alatalo on poistettu käytöstä jo aikaisemmin. Rehtori Vuoriston mukaan myös puukoulussa on vuodesta 1996 ollut omgelmia ilman riittävyyden kanssa.

– Ilmanvaihtokone on liian pieni, se on todennettavissa. Olemme tehostaneet tuuletusta pitämällä ovia ja ikkunoita auki, Vuoristo kertoo.

1-2C:n oppilaiden pulpetit on siirretty liikuntasaliin.

1-2C:n oppilaiden pulpetit on siirretty liikuntasaliin.

Koska yhden luokan opetus nyt siirrettiin Kätevästä Arvo Ylpön koulun liikuntasaliin, kaikki salin käyttövuorot on toistaiseksi peruttu. Myöskään koulun liikuntatunteja ei voida pitää salissa.

Kätevän puolella on pidetty Akaan Opiston kursseja, mutta niillekin on nyt etsittävä uudet tilat.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?