Kansanedustaja Pauli Kiuru on lupautunut mukaan

Mesihölkkä juostaan 20. syyskuuta

Toijalan Marttojen Anne Linna, Marjut Siltanen ja Tarja Laakso osallistuivat viime vuonna kympille iloisella meiningillä. Vasemmalla oleva Veera Linna oli mukana kannustamassa äitiään. Kuva: Tuulikki Moisio.

Toijalan Marttojen Anne Linna, Marjut Siltanen ja Tarja Laakso osallistuivat viime vuonna kympille iloisella meiningillä. Vasemmalla oleva Veera Linna oli mukana kannustamassa äitiään. Kuva: Tuulikki Moisio.

– Kaikki mukaan hölkälle, toivottaa Toijalan Vauhdin puheenjohtaja Heidi Hiden-Knuutila ja aikoo itsekin toimia kehotuksensa mukaisesti eli osallistua lauantaina 20. syyskuuta toista kertaa järjestettävään Akaan Mesihölkkään. Vuosi sitten Heidi taivalsi sinnikkäästi pidemmän matkan 26 kilometriä, ja nyt vuorossa on lyhempi matka kymppi.

Elokuun lopun Hunajaviikko ja Hunajahulinat saavat nyt siis jatkoa Mesihölkästä, kun Akaan kaupunki ja Vauhti järjestävät tapahtuman toista kertaa. Viime vuonna osallistujia oli 90, ja nyt järjestäjät odottavat vähintään samaa määrää.

– Iloksemme lähiseudun kuuluisuus, kansanedustaja Pauli Kiuru (kok) on jo ilmoittautunut M50-sarjan kympille. Mukavaa, että tapahtuma on huomioitu juoksupiireissä myös Akaan ulkopuolella. Lisäksi toivomme, että erityisesti akaalaiset kuntoilun ystävät osallistuisivat tapahtumaan, vaikkapa kaveri- tai työpaikkaporukoilla. Hölkässä on yleisten sarjojen lisäksi sarjoja niin aikuisurheilijoille kuin kilpa- ja kuntourheilijoille, Heidi Hiden-Knuutila kertoo.

Mesihölkän tapahtumakeskuksena toimii Toijalan urheilukenttä. Juoksijat lähetetään matkaan klo 12. Kympin juoksijoiden kääntöpaikkana toimii Sontulan koulu, ja 26 kilometrin juoksijat jatkavat eteenpäin kiertäen Jalannin.

– Kymppi on mukava reitti niin kilpa- kuin kuntourheilijoille. Kuntoilijoille tasainen vanhan Turun radan pohja on kevyt ja tosijuoksijoille nopea. Lisäksi kymppi on virallisesti mitattu. Reitti tarjoaakin juoksijoille erinomaisen mahdollisuuden mitata kuntoaan vuodesta toiseen. Jalanti-järven lenkki on puolestaan vaihteleva ja kaunis. On itse asiassa pieni erikoisuus, että hölkässä voidaan kiertää keskellä kaupunkia sijaitseva kaunis järvi.

Heidi Hiden-Knuutila toivoo, että akaalaiset lähtisivät Mesihölkkään viettämään mukavaa syksyistä liikuntapäivää.

– Turun radan pohja ja Sontulan koululle johtava tie ovat turvallinen ja mukava alusta juosta ja kävellä. Osallistujien energian saannista huolehditaan molemmilla matkoilla huoltopisteillä, ja muistoksi jokainen saa Mesihölkkä-mitalin.

Vauhdin puheenjohtaja Heidi Hiden-Knuutila toivoo akaalaisten lähtevän Mesihölkkään viettämään mukavaa syyspäivää. Kuva: Tuulikki Moisio.

Vauhdin puheenjohtaja Heidi Hiden-Knuutila toivoo akaalaisten lähtevän Mesihölkkään viettämään mukavaa syyspäivää. Kuva: Tuulikki Moisio.

Mehiläiskuningatarkin pörrää paikalla

Akaan kaupungin viestintä- ja markkinointisihteeri Sini Kantolan mukaan Mesihölkkä täydentää mukavasti makeaa tapahtumatarjontaa Suomen Hunajapääkaupungissa Akaassa.

– Hölkkätapahtuma on samalla loistava osoitus eri toimijoiden välisestä yhteistyöstä. Kannustusjoukkojenkin kannattaa lähteä paikan päälle, sillä luvassa on teeman mukaista oheisohjelmaa. Kisakeskuksessa pääsee maistamaan akaalaista hunajaa, ja myös mehiläiskuningatar on tulossa alueelle pörräämään ja jakamaan karkkia, Sini Kantola vinkkaa.

Mesihölkkään ehtii ilmoittautua ennakkoon Vauhdin kotisivuilla vielä keskiviikkona 17.9. puoleenyöhön mennessä. Ilmoittautua voi myös paikan päällä viimeistään tuntia ennen lähtöä. Lisätietoja Mesihölkästä löytyy Toijalan Vauhdin kotisivuilta.

Tuulikki Moisio

 

Lukemattomat juoksutapahtumat kolunnut kansanedustaja Pauli Kiuru on ilmoittautunut Akaan  Mesihölkkään.

Lukemattomat juoksutapahtumat kolunnut kansanedustaja Pauli Kiuru on ilmoittautunut Akaan
Mesihölkkään.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?