Toijalan Pallo lähetti Lempäälän Kisa-futiksen viitosdivisioonaan

 

Näin helposti Toijalan Pallon Joonas Saariniemi (numero 3) siirsi joukkueensa 2-1 taukojohtoon. Seurakaveri Ilari Rantala (vas.) varmistaa. LeKi-futiksen Juuso Ojala oikealla on ratkaisevasti tilanteesta myöhässä. Kuva: Pentti Jussila.
Näin helposti Toijalan Pallon Joonas Saariniemi (numero 3) siirsi joukkueensa 2-1 taukojohtoon. Seurakaveri Ilari Rantala (vas.) varmistaa. LeKi-futiksen Juuso Ojala oikealla on ratkaisevasti tilanteesta myöhässä. Kuva: Pentti Jussila.

Lempäälän Kisa-futiksesta ei sittenkään ollut Toijalan Pallo -49:n todelliseksi haastajaksi. Joukkueet kohtasivat viime lauantaina Keskusurheilukentällä, jossa akaalaiset olivat 4–1 (2–1) lukemin etevämpiä.

Tämä nelosdivisioonan ottelun tulos tiesi sitä, että LeKi-futis putoaa viitosdivisioonaan. Vierasjoukkueella oli ohuen ohut oljenkorsi säilymiseen, ja ottelun aloitus olikin heiltä mainio. Kuuden peliminuutin kohdalla Matias Ristimäen syöttö maalin edustalle löysi Tommi Lehtimäen päänupin.

Maalintekijä oli hetkeä myöhemmin onnistua toistamiseen, ja hyvin liikkunut Lehtimäki olikin joukkueensa ykkösnimi.

19. minuutilla peli oli kuitenkin 1–1. Pienen kaaoksen poikasen vieraiden maalilla käytti hyväkseen Joonas Saariniemi, joka veti pelaajaruuhkan takaa tarkan vedon takanurkkaan. Saariniemi iski myös taukojohdon kotijoukkueelle 42. minuutilla. Klassisen näyttävään maaliin esityön teki Mikko Tromstedt, jonka nappisyötön Joonas sai siirtää tyhjään maaliin.

Toista puoliaikaa Topa hallitsi hiukan vakuuttavammin. LeKi kyllä yritti, mutta kovin suunnitelmallista ei tekeminen ollut. 72. minuutilla melkoisen pommituksen jälkeen Janne Hevonoja tempaisi pallon maalin kattoon.

Jesse Järvi teki 78. minuutilla läpi päästyään päätösnumeroiksi 4–1.

LeKi:n taso ei riitä nelosdivisioonaan, vaikka välillä yritys kovaa onkin ollut. Topa saa hengittää hiukan vapaammin tämän voiton myötä. Seuraava vastus on lauantain vastustajaa huomattavasti vaikeampi koetinkivi. Tervakosken Patoa vastaan väännetään pisteistä tulevana perjantaina. Pato on yksi niistä kuudesta joukkueesta, jotka tarvitsevat pisteitä pysyäkseen sarjassa.

Viikonlopun ottelutuloksista selvisi, että Ilves 2 nousee kolmosdivisioonaan. Tämä varmistui 2–1-voitolla Padosta. LeKi-futis ja Sastamalan Woima pelaavat siis ensi kaudella sarjaa alempana.

TP-49–LeKi-futis ottelun varoitukset. TP-49: Jirka Järvi. LeKi: Sampo Clewer, Samu Nevala.

Palkitut: TP-49 J. Saariniemi, LeKi T. Lehtimäki. Palkintoraati TP-49 juniorivalmentajat Petri Arminen, Toni Kivimäki. Raati jakoi tähdet Topan parhaille. 3 J. Saariniemi, 2 Janne Hevonoja, 1 Toni Niskala.