Keräys ja keittoa Nälkäpäivänä Toijalassa

38NälkäpäiväSuomen Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys alkaa torstaina 18.9. ja jatkuu lauantaihin 20.9. saakka. SPR Toijalan osaston vapaaehtoiset lipasvahdit päivystävät kaikkina kolmena keräyspäivänä Toijalan markettien auloissa. Kouluissa lipaskeräystä järjestetään torstaina ja perjantaina.

Lauantaina 20.9. kello 9–12 on osaston toimitilalla Sykkeellä Valtatiellä myynnissä Nälkäpäivän hernekeittoa. Keiton voi nauttia paikan päällä tai ostaa omaan astiaan kotiin viemisiksi. Samaan aikaan järjestetään keskustan ja torin alueella lipaskeräystä.

Nälkäpäivänä voi helposti kokeilla, miltä vapaaehtoistoiminta tuntuu. Mitään ennakkotaitoja ei tarvita, ja kerääjä voi itse päättää, milloin ja kuinka kauan haluaa kerätä. Nälkäpäivä-kerääjäksi Toijalaan pääsee ottamalla yhteyttä osaston keräysjohtajaan Mika Loheen, 0400 633 019.

Apua sekä Suomeen että ulkomaille

Nälkäpäivänä kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Koska varat ovat sitomattomia, niitä voidaan käyttää tarpeen tullen siellä, missä apua tarvitaan.

Katastrofirahastosta autetaan esimerkiksi luonnonkatastrofien ja sotien uhreja eri puolilla maailmaa. Lisäksi lahjoituksilla tehdään pitkäaikaista kehitysyhteistyötä.

Varoja käytetään myös kotimaassa. Apua annetaan henkilöille ja perheille, jotka ovat äkillisissä onnettomuuksissa joutuneet vaikeaan tilanteeseen. Tällainen tilanne voi olla vaikkapa tulipalo, tulva tai rikoksen uhriksi joutuminen.

Nälkäpäivää vietetään tänä vuonna jo 34. kerran. Alun perin yhdellä paikkakunnalla aloitettu kampanja on levinnyt jo koko Suomen laajuiseksi, ja tapahtumaan osallistuu vuosittain noin 20 000 vapaaehtoista. Nälkäpäivä onkin Suomen Punaisen Ristin tärkein vuosittainen varainkeruukampanja.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?