FC Porto hyväksyi akalaaispelaajan testileirilleen

Leevi Lundell sai kutsun alle 16-vuotiaiden jalkapallomaajoukkueeseen

Leevi Lundellin esikuva jalkapallossa on Ronaldo. Myös Leevi aikoo ammattilaiseksi.

Leevi Lundellin esikuva jalkapallossa on Ronaldo. Myös Leevi aikoo ammattilaiseksi.

Toijalan Pallon kasvatti, nykyisin Ilveksessä pelaava 14-vuotias Leevi Lundell Toijalasta matkaa varhain tiistaiaamuna Pohjois-Irlantiin, jossa Suomen alle 16-vuotiaiden poikien jalkapallomaajoukkue pelaa kaksi ottelua isäntämaata vastaan. Ensimmäinen peli on keskiviikkona 10. ja toinen peli perjantaina 12. syyskuuta.

Kärkeä ja keskikenttää pelaava Leevi on mukana maajoukkueessa ensimmäistä kertaa. Kaikkiaan Pohjois-Irlantiin lähtee 18 pelaajaa.

– Hyvällä fiiliksellä lähden sinne. Jännittää, kun on eka maaottelu, Leevi myöntää.

Edellisen Ruotsi-ottelun akaalaispelaaja joutui jättämään väliin jalkavamman vuoksi. Leevi loukkasi takareitensä Euroopan huippuseuroihin kuuluvan FC Porton try out -leirillä elokuussa. Pelitilanteessa tulleen jalkavamman vuoksi testit jäivät tällä kertaa kesken, mutta ensi vuonna Leevi on valmis kolkuttamaan uudelleen FC Porton ovea. Leevi on ensimmäinen Porton testeihin hyväksytty pohjoismaalainen ikäryhmässään.

Nopeus ja tekniikka kunnossa

Tampereella syntynyt ja vuonna 2003 Toijalaan muuttanut Leevi on aloittanut jalkapalloilun kuusivuotiaana Toijalan Pallossa. 10-vuotiaana hän siirtyi pelaamaan Hämeenlinnan Jalkapalloseuraan ja 12-vuotiaana Tampereen Ilvekseen, jossa hän pelaa sekä C-ikäisissä että kahta vuotta vanhemmissa, SM-sarjaa

Pian 15 vuotta täyttävä Leevi Lundell aloitti jalkapallon 6-vuotiaana Toijalan Pallossa. Topasta tie on vienyt HJS:n kautta Ilvekseen.

Pian 15 vuotta täyttävä Leevi Lundell aloitti jalkapallon 6-vuotiaana Toijalan Pallossa. Topasta tie on vienyt HJS:n kautta Ilvekseen.

pelaavissa B-ikäisissä.

Ammattilaiseksi tähtäävä ja Ronaldoa esikuvanaan pitävä Leevi arvioi omiksi vahvuuksikseen nopeuden ja tekniikan.

– Harjoittelen joka päivä. Tampereella käyn 3–4 kertaa viikossa, muuten harjoittelen Toijalassa.

Leevin isä, itse kolmosdivisioonatasolla jalkapalloa pelannut Joni Lundell kertoo, että Leevin lahjakkuus jalkapalloilijana ei ollut nähtävissä vielä pienenä. Kehitys on tapahtunut vasta kymmenen ikävuoden jälkeen.

– Vasta siinä 11-vuotiaana Leevi sai kiinni ne pelaajat, jotka olivat selkeästi häntä edellä. Lahjakkuus alkoi näkyä pikkuhiljaa.

Leevi on jo toinen akaalainen ja Toijalan Pallon kasvatti, joka on tänä vuonna kutsuttu maajoukkueeseen. FC Hakaa edustava Juho Pirttijoki teki maajoukkuedebyyttinsä alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa. Joni Lundellin mukaan kyse ei ole pelkästä sattumasta.

– Ehkä täällä annetaan pelaajien kypsyä ja kasvaa rauhassa ja tehdä omia juttujaan, eikä rasiteta nuoria liian kovilla harjoitteilla. Se kertoo myös valmentajien taitotasosta. Harjoitellaan hyvin ja paneudutaan tiettyihin asioihin.

Koulussa lempiaine on liikunta

Pätsiniemessä asuva Leevi on kahdeksannella luokalla Toijalan yhteiskoulussa. Lempiaineessa liikunnassa arvosana on kymppi, ja jalkapallon jälkeen mieleisin urheilulaji on uinti. Leevin lisäksi Lundellien perheeseen kuuluu toinenkin jalkapalloilija, 8-vuotias pikkuveli Lenni, joka pelaa Toijalan Pallon 2006 syntyneissä. Pesukone pyöriikin kotona tiuhaan.

– Kesällä ei tainnut olla yhtään pelivapaata viikonloppua Leevin rippikouluviikonloppua lukuun ottamatta, isä Joni tuumaa.

38leeviLundell4 38leevilundell8 38leevilundell2 38LeeviLundell9

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?