Viheralueiden hoidon esittely ei kiinnostanut kuntalaisia

Milja Patana, Sirkka-Liisa Koivisto, Heli Laine ja Leena Antila tutkimassa karttoja.

Milja Patana, Sirkka-Liisa Koivisto, Heli Laine ja Leena Antila tutkimassa karttoja.

Akaaseen laaditaan viheralueille eri hoitoluokkia. Suunnitelmiin sai tutustua asukasillassa maanantaina 1. syyskuuta.

Maisemansuunnittelun opiskelija Milja Patana ja kaupunginpuutarhuri Heli Laine esittelivät suunnitelmia ja vastailivat kysymyksiin.

– Ihmisiä on kiinnostanut heidän omien lähialueidensa hoito, että onko ne mietitty tasapuolisesti ympäri Akaata, Patana kertoo paikan päällä kerrotuista huolista sekä sähköpostitse tulleista viesteistä.

Sirkka-Liisa Koivisto kyseli muun muassa Toijalan Sataman hoitoluokituksista. Patanan mukaan uimarannan alue mennee erityishoitoluokkiin.

– Kesällä siellä pitää käydä päivittäin, mutta talvisin harvemmin. Kangassaari laitetaan varmaan lähimetsäluokkaan kuten useimmat muutkin kaupunkialueen metsät.

Koivisto pitää siitä, että kaikkia viheralueita ei tehdä siisteiksi puistoiksi, vaan myös luonnonmukaisempia alueita on.

Myös tuhoisien vieraslajien kuten jättibalsamien hävittäminen mietitytti Koivistoa. Patana lohdutti, että niiden hävittämiseen panostetaan.

Toiveita kuunnellaan

Toijalan keskustassa asuva Sirkka-Liisa Koivisto on pääosin tyytyväinen siihen, kuinka Akaassa hoidetaan viheralueita. Hän kehuu etenkin Nahkialanjärven ympäristöä sekä keskustan kukkaistutuksia.

– Kaupunki kuuntelee asukkaiden toiveita, esimerkiksi puistonpenkkejä on saatu lisää. Nahkialanjärvelle tuli runsaasti kauniita penkkejä ja tyyliin sopivat roskakorit.

Koivistoa ihmetytti se, että asukasiltaan tuli paikalle vain kourallinen ihmisiä.

– Nämä asiat koskettavat monia, joten luulisi että niihin haluaisi vaikuttaa silloin, kun se on mahdollista.

Hoitoluokituksia käsitellään seuraavassa teknisen lautakunnan kokouksessa. Jatkoon vaikuttaa se, hyväksytäänkö suunnitelmat sellaisinaan vai halutaanko niihin muutoksia.

Kylmäkoskelle ei tässä vaiheessa ole laadittu hoitoluokituksia. Patanan mukaan kaupungilla on siellä vain muutama pieni alue hoidettavana. Työ kuitenkin jatkunee lähivuosina.

Hoitoluokituskartat laitetaan kaupungin nettisivuille, kunhan ne hyväksytään. Puistoista olisi Patanan mukaan muutenkin tarkoitus laittaa nettiin enemmän tietoa, kunhan aikataulu antaa myöden.

Sirkka-Liisa Koivisto (oik.) oli tyytyväinen Milja Patanalta saamiinsa vastauksiin.

Sirkka-Liisa Koivisto (oik.) oli tyytyväinen Milja Patanalta saamiinsa vastauksiin.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?